Tačiau tvarkyti rūmų pastato apdaužytus kampus, dekoratyvines sieneles, reikia jau dabar. Panevėžio jaunimas sulaužė lauko estrados sienos dekoratyvines plytas. Taip jaunuoliai pasidarė patogų įlipimą ant lauko estrados.

Laužo jaunimas

Bendruomenių rūmų direktorės pavaduotojas technikai ir ūkiui Juozas Ragelis naujienų portalui JP aiškino, kad dekoratyvinė sienelė sulaužyta seniau.

„Jaunimas išlaužo ir patogiai tada užlipa į lauko estradą – pasidaro laiptus. Laužo iš tos pusės, kur nėra langų. Todėl negalime matyti. Reiks pagalvoti apie vaizdo kameras. Gal tada bus galima sutramdyti neklaužadas, kuriems taip ir knieti, ką nors sulaužyti, sudaužyti“, – piktinosi jaunimo išdaigomis J. Ragelis.

Pirks naujas

J. Ragelis sako, jog teks remontuoti dekoratyvinę sienelę

„Bėda ta, kad tokių plytelių nebegausime – nėra jų pirkti. Planuojame dekoratyvines plyteles paimti iš kitos pusės ir užlopyti išdaužytas vietas. Nupirktas naujas plyteles, tik kitokio atspalvio, dėsime į išimtųjų vietą. Tik patys tų darbų atlikti negalėsime, nes pritvirtinimo technologija sudėtinga. Dekoratyvinės plytelės kniedijamos ant rėmų“, – informavo apie būsimus remonto darbus direktorės pavaduotojas J. Ragelis.

Tikisi gauti finansavimą

Panevėžio miesto savivaldybė VIP teikiamu projektu siekia gauti finansavimą sutvarkyti Bendruomenių rūmų žiūrovų salę – įrengti garso, vaizdo ir apšvietimo sistemas, modernią scenos įrangą, pakeisti žiūrovų kėdes ir kt. Preliminariais skaičiavimais, tam reikėtų apie 4,9 mln. eurų. 30 proc. šios sumos įsipareigoja skirti Savivaldybė.

Visam Bendruomenių rūmų pastatui rekonstruoti preliminariai reikėtų 15 mln. eurų.

Sutvarkė stogą

2019 metų pabaigoje buvo atliktas bene didžiausias šių metų darbas – apšiltintas ir suremontuotas Bendruomenių rūmų stogas.

Daugiau kaip 4000 kv. m plotui atnaujinti iš miesto biudžeto skirta beveik 220 tūkst. eurų.