„Įgyvendinus abu etapus atsinaujins viena didelė „Ekrano“ marių teritorijos pusė nuo J. Biliūno gatvės iki pat rajono administracinių ribų“, – sako projektų vadovas Tadas Stanikūnas.

Įrengiamas apšvietimas, nauji pėsčiųjų ir dviračių takai su poilsio ir pramogų zonomis. Atsiranda poilsio vietos prie vandens, iškylų aikštelės su laužavietėmis, paplūdimio tinklinio, vaikų žaidimų, lauko treniruoklių, gimnastikos, diskgolfo, šunų vedžiojimo aikštelės, valčių ir mažų laivelių nuleidimo į vandenį vieta, mediniai takai su pontoniniais tilteliais vandens link. Pailsėti bus galima medinėse sėdimose platformose.

Pasirūpinta neįgaliaisiais – atsiranda pirmoji mieste jiems pritaikyta maudynių vieta su patogiu nuolydžiu į vandens telkinį, pandusu, specialia persirengimo kabina.

Įrengiami takai J. Biliūno gatvėje, autobusų stotelė Pajuostės pl. ir automobilių aikštelė, rekonstruojami privažiuojamieji keliai. Atsiras pontoninis lieptas ir prieplauka mažiems laiveliams, mediniai tiltai ir kt.

Tvarkomi ir formuojami želdynai, tarp medžių masyvų bus pasodinta šermukšnių.

Darbus atlieka UAB „Panevėžio melioracija“, S. Pakarklio įmonė, UAB „JK Ranga“. Rangos vertė – apie 2,5 mln. Eur. „Ekrano“ marių teritorijai tvarkyti Savivaldybė gavo 1,46 mln. Eur ES investicijų, beveik 129 tūkst. Eur skyrė valstybė. Likusi dalis skiriama iš miesto biudžeto.

Primename, kad Savivaldybė užsibrėžė bendruomenės reikmėms pritaikyti ir šiaurinę „Ekrano“ marių teritorijos pusę. Nupirktas daugiau kaip 2,2 ha privačios nuosavybės teise valdytas sklypas su pamėgta panevėžiečių maudynių vieta. Savivaldybė iki šiol kasmet parengdavo teritoriją paplūdimio ir poilsio reikmėms, vasaros sezonu prižiūrėdavo.

„Ekrano“ marių galimybes imasi išnaudoti ir verslas. 2019 m. UAB „Automatikos sistemos“ įrengė vandenlenčių parką, šiemet numatytas vandens batutų parkas.