Nuo vandalų išpuolio nukentėjo Panevėžyje, Respublikos gatvėje įsikūręs naktinis klubas „Puntukas“, batų taisykla „Klumpė“ ir kavinė „Rojaus paukštė“.

„Šis išpuolis įvykdytas šiąnakt. Ryte atėjo darbuotojai į darbą ir pamatė. Sienos išpurkštos kažkokiais dažais. Dabar esu parduotuvėje, perkame skiediklį, valysime langus. Prieš pusmetį ištepliojo dažais vidines namo sienas, tai niekuo ir nenuvalėme, stovi tokios iki šiol. Vargu ar pavyks ir dabar apart langų nuvalyti ir sienas“, – apgailestauja kavinės „Rojaus paukštė“ šeimininkė Giedrė Blinkevičienė.

„AINA“ nuotr.

Verslininkė apgailestauja, kad vaizdo kameros atsuktos į G. Petkevičaitės-Bitės bibliotekos duris ir vargu ar bus galimybė nustatyti, kas tai padarė.

„Kai prieš porą metų man buvo pabėgęs šuniukas, tai kameros pritraukė, bet dabar kamera nusukta į biblioteką, vargu ar padės nustatyti kieno tai darbas. Džiaugiamės, kad mūsų gatvė tvarkoma, gražėja, o pastatai buvo suniokoti. Labai norėtume, kad būtų atsižvelgta į padažnėjusius vandalų išpuolius miesto centre ir pastatyta daugiau vaizdo kamerų, kurios užtikrintų mūsų verslininkų saugumą ir palengvintų policijos darbą“, – sako G. Blinkevičienė.

„AINA“ nuotr.

Verslininkė pasiguodė, kad prieš parą ji buvo dar ir apvogta. „Darbo pabaigoje buvo patekta į kavinę ir pavogti pinigai, dokumentai, raktai ir t.t. Žodžiu, kai nesiseka, tai nesiseka“, – konstatavo verslininkė.

Įvykį tiria Panevėžio policija.