Panevėžiečiai vieni pirmųjų iš didžiųjų miestų paskelbė Kalėdinio laikotarpio pradžią ir lapkričio 29 dieną Laisvės aikštės prieigose šalia miesto įkūrėjo Aleksandro paminklo – nušvito pagrindinė miesto eglė.

Panevėžio sidabru švytinti eglė šįsyk nupuošta buvo anksčiau – sausio 20 dieną. Pernai žaliaskarė nurėdyta buvo vasario pradžioje – po katalikų švenčiamų Grabnyčių.

Jau ketvirtus metus miestą papuošė iš metalinių konstrukcijų ir gyvų eglės šakų pagaminta žaliaskarė, o jos žiburiuojančios ir sidabrinės šviesos panevėžiečius kvietė džiaugtis pačia svarbiausia metų švente. Šiųmetės šventės šaukinys: „Pakuždėk norą“.

Viešųjų pirkimų konkursą Kalėdų puošmenoms įrengti laimėjo bendrovė „Lumidėja“ ir pasistengė, kad šventė būtų išraiškinga, suteikianti vietos susikaupimui, nuotaikai ir dvasingumui išreikšti.

Miestą pasipuošė origami gervėmis, o japonų legendą liudija, kad žmogus, kuris išlanksto tūkstantį origami gervių, gali sugalvoti vieną norą, kuris būtinai išsipildys. Šie netradiciniai sprendiniai pabrėžė Panevėžio išskirtinumą, technologinį pažangumą.

Kalėdinė miesto puošyba kainuos 112,6 tūkst. eurų, o iš jų eglės dekoravimui atiteko 52,6 tūkst. eurų.