Panevėžio alpinizmo asociacijos prezidentas Saulius Jurevičius naujienų portalui JP pasakojo, kad laipiojimo sienelę įsirengė savo jėgomis ir lėšomis.

„Pagrindinės lėšos – iš Panevėžio alpinizmo asociacijos. Taip pat lėšas skyrė alpinizmą suprantantis žmonės, žinantis, kad laipiojimo sienelės treniruotėms reikia. Ją įsirengėme pakankamai greitai – per savaitę. Jau galima treniruotis, bet dar laipiojimo sienelę tobulinsime – šiek tiek, apie 2 metrus, plėsime ją“, – pristatė naujovę asociacijos vadovas.

Pasak S. Jurevičiaus, laipiojimo sienelė pritaikyta įvairaus lygio alpinistams.

„Laipiojimo sienelėje yra įvairių lygių trasos. Todėl ja gali naudotis pradedantieji ir patyrę alpinistai. Treniruotės vyksta tris kartus per savaitę. Tik reikia susimokėti maniežo apsilankymo mokestį – 2 eurus“, – aiškino S. Jurevičius ir tęsė:

„Esame labai dėkingi verslininkui ir alpinistui Albinui Vološkevičiui, padėjusiam gauti leidimą įrengti laipiojimo sienelę. Taip pat dėkingi Panevėžio savivaldybės Sporto skyriui bei Kūno kultūros ir sporto centrui, kurie sudarė sąlygas laipiojimo sienelei įrengti.“

Panevėžio savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Justinas Jasiukaitis naujienų portalui JP pasidžiaugė, kad alpinistams atsirado vieta treniruotis.

„Alpinistai patys įsirengė laipiojimo sienelę. Mes tik padėjome jiems gauti leidimą, kad rekonstruotame Lengvosios atletikos manieže, ant laisvos ir aukštos sienos, būtų įrengta sienelė. Panevėžio alpinistai turi senas tradicijas ir labai smagu, kad galėjome padėti jiems. Svarbiausia, kad jie patys parodė iniciatyvą ir norą“, – gyrė Panevėžio alpinistus skyriaus vedėjas J. Jasiukaitis.