Geradariai prieš šventes gausiai lankė keturkojus, negailėdami jiems užuojautos ir dėmesio. Prieglaudos savanoriai suskaičiavo sulaukę net kelių tonų įvairaus maisto.

Be to, viena įmonė švenčių proga likimo nuskriaustiems keturkojams ėmė ir padovanojo stogą, o prieglaudos savanoriai sako, kad tai didžiausia kada nors įstaigą pasiekusi geradarių labdara.

Pasistengė verslininkai

Panevėžio gyvūnų globos prieglaudos savanoris Justinas Stašys naujienų portalui JP pasakojo, kad didžiausia iki šiol per visą prieglaudos gyvavimo istoriją dovana atkeliavo iš Naujosios Akmenės verslininkų.

„Mus pasiekė stogo danga ir fasado apdailos medžiagos. Šia dovana ypatingai džiaugiamės, nes sutvarkius stogą, dienas ir naktis čia leidžiantys šunys ir katės žiemos šiltai. Svarbiausia, kad stogo dovanojimo procedūra truko labai trumpai. Vos per penkias minutes paaiškėjo, kad Naujosios Akmenės firma „Eternit Baltic“, dovanoja stogą. Tai bene per 10 savanorystės metų pati didžiausia dovana“, – džiaugėsi dovana savanoris J. Stašys.

Stogą reikėjo keisti

Gyvūnų prieglaudos atstovas J. Stašys sakė, kad keisti stogą reikėjo senai.

„Skylėta šiferio danga palijus kiaurai leido vandenį. Bet pakamšius ir palopius, kažkaip vertėmės. Mat bėda, kad stogo yra net 600 kvadratinių metrų, tad patiems pasikeisti nebuvo už ką. Dabar savanoriai pluša: vežame medieną, perkame ir prašome dabar kitos pagalbos, kadangi patys stogo nepakeisim – ieškome rangovų, kurie galėtų pakeisti stogą“, – kalbėjo apie stogo keitimo darbus ir tęsė:

„Todėl prašome pagalbos, nes reikia finansinės paramos, kad galėtume sumokėti firmai, kuri keis stogą. Naudoti 2 proc. paramos negalime, nes šios lėšos skirtos gyvūnams išlaikyti, už komunalines paslaugas sumokėti. Patys pradėjome lupti seną stogą, bet naujo įrengti nesame pajėgūs. Visiems paaukojusiems pinigus stogo pakeitimui padėkosime.“

Gauna ir kitų dovanų

Entuziazmo ir jėgų nestokojantys savanoriai Gyvūnų globos prieglaudos teritoriją ne tik pavertė pavyzdine, įsirengė naujus erdvius voljerus, apsitvėrė tvorą, įrengė būtinosios medicininės pagalbos kambarėlį ir net vonios SPA beglobiams.

„Savaime suprantama, sulaukiame įvairių dovanų, už kurias esame dėkingi. Esame sulaukę mikroautobuso, vonios įrangos ir kitų dalykų. Prieglauda viską bando gauti derybų keliu, kadangi kitaip finansiškai nebūtų pati pajėgi įsigyti“, – teigia J. Stašys.

Džiaugiasi visomis aukomis

Panevėžio prieglauda yra įsikūrusi kažkada buvusiose moterų kalėjimo kiaulių fermoje. Atgavus nepriklausomybę, daug metų pastatai stovėjo apleisti ir tušti, kol prieš 10-metį čia įsikurti ir susitvarkyti įsiprašė Panevėžio gyvūnų globos draugija.

Prieglaudos savanoriai sako, kad gyvūnai džiaugiasi visomis geradarių aukomis. Ir kviečia prieglaudos rėmėjais būti ne tik per šventes. Šiuo metu naujo namų stogo laukia per 100 šunų ir kačių.