Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos grupės vyriausiasis specialistas Tadas Martinaitis naujienų portalui JP aiškino, kad įvykį tiria ekspertai.

„Kol kas galime tik tiek pasakyti. Dažais pastatas aplietas tikriausiai naktį. Pastate įsikūrusių įstaigų darbuotojai parašė pareiškimus dėl įvykio, o policijos pareigūnai aiškinasi, kodėl ir kas sudarkė pastatą ir apliejo dažais“, – sakė T. Martinaitis.

Šiame pastate įsikūrusio Nekilnojamojo turto (NT) „OberHaus“ Panevėžio biuro vadovas Romualdas Paulauskas naujienų portalui JP teigė, kad vakar, išeinant iš darbo, siena ir durys buvo švarios.

„Po nakties kažkas pasidarbavo ir sudarkė pastatą dažais. Iškvietėme policijos pareigūnus ir aiškinamės. Dažais aplietos durys, siena, langas ir reklaminės lentelės. Daugiausiai kliuvo langui, durims ir kai kurioms reklaminių įstaigų užrašams. Negalime pasakyti, kodėl dažais aplieta pastato dalis. Gal tiesiog naktį jaunimas siautėjo ir apliejo“, – svarstė R. Paulauskas.

R. Paulauskas teigė, jog grasinimų ar piktų klientų pastaruoju metu nebuvo sulaukę.

„Negrasino mums. Negirdėjau, kad kas nors grasintų dėvėtais drabužiais prekiaujančios parduotuvės savininkus. Neaišku, kodėl taip buvo sudarkytas pastatas. Teks imtis saugumo priemonių“, – mano NT „OberHaus“ Panevėžio biuro vadovas R. Paulauskas.