Todėl pastato rekonstrukcijos darbai nebus baigti šiemet – planuojama, kad Dailės galerija duris lankytojams atvers kitąmet, vasaros pradžioje.

Atsirado daugiau darbų

Dailės galerijos direktorius Egidijus Žukauskas naujienų portalui JP aiškino, kodėl projekto įgyvendinimas stabtelėjo.

„Projektas susideda iš dviejų dalių – senovinės pastato sienos rekonstravimas vyksta sklandžiai ir jis bus šiais metais priduotas, o viduje, įgyvendinant antrąją projekto dalį, darbai stabtelėjo ir darbų pridavimas keliasi į kitus metus. Remontuojant pastato vidų paaiškėjo, kad reikia išspręsti inžinierinius dalykus. Inžinierinių tinklų darbus reikia suprojektuoti ir patikslinti jų finansavimą. Beje, galiu pasidžiaugti, kad labai laukiame vidaus darbų baigties, nes jau turime pagamintus baldus“, – pasakojo kultūros įstaigos vadovas.

Atsiras naujų erdvių

Pasiteiravus, kaip atrodys Dailės galerijos vidinių patalpų išplanavimas po rekonstrukcijos, Dailės galerijos vadovas E. Žukauskas pristatė, kai kurias erdves:

„Dailės galerijos hole bus įrengta ne tik darbo vieta vadybininkui-kasininkui, bet ir atsiras mini suvenyrų, leidinių, meno kūrinių parduotuvė. Antrojo aukšto hole bus įrengta multifunkcinė erdvė pasitarimams, parodų aptarimams, diskusijoms ir nedidelė biblioteka.“

Atsidarys kitų metų vasarą

Pasak E. Žukausko, Dailės galerijos vidaus patalpų rekonstrukcijos metu aiškėja ir kiti ateities darbų planai.

„Aiškėja, kad nors ir turėsime įrengtą edukacijoms vykdyti reikalingą keramikos degimo krosnį, bet nebus specialios erdvės edukaciniams projektams rengti. Tokios specialios patalpos reikia, nes vykdome nemažai edukacinių renginių įvairioms amžių grupėms. Tokiems užsiėmimams reikia stalų, įrankiams ir drabužiams susidėti vietos. Išlieka dar vienas poreikis – įrengti saugyklas dailės kūrinimas. Tokių specialių patalpų Dailės galeriją neturi, o jų reikia. Plėtrai jau esame numatę vietą“, – išsakė ateities norus Dailės galerijos direktorius ir paaiškino, kada lankytojams duris atvers kultūros įstaigą:

„Preliminariai planuojame iki kitų metų birželio mėnesio. Be to, daug kas priklauso, kada bus skirtas finansavimas atsiradusiems papildomiems darbams atlikti. Šiuo metu atliekami skaičiavimai ir jie bus pateikti Savivaldybės administracijai. Pats projektas pabrangs, bet šiandien dar negaliu pasakyti kokiai sumai.“

Dailės galerijos rekonstrukcijai buvo gauta beveik 1 mln. eurų Europos Sąjungos investicijų. Miestas iš biudžeto skyrė per 175 tūkst. eurų. Pastatą remontuoja viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi bendrovė „Kriautė“.