Bendrovės „Panevėžio statybų trestas“ darbininkai, norėdami įsitikinti, ar gerai veikia parko apšvietimas, fontanas, juos jau kelias dienas įjungė patikrai. Smalsūs panevėžiečiai neslepia, kad Kultūros ir poilsio parke įrengtas šviečiantis fontanas – puikus reginys.

Laiko turi iki šalnų

Projekto „Modernizuojamas Kultūros ir poilsio parkas“ vadovas Tadas Stanikūnas naujienų portalui JP aiškino, kad kai kuriuos patikros darbus parke norima patikrinti iki šalnų.

„Todėl ir buvo įjungtas fontanas, nes, atėjus šalnoms to padaryti negalėsime. Norime, iki priimant darbus, patikrinti, ar fontanas gerai veikia. Jis veiks savaitę, o vakarais, sutemus, įsijungia šviesos, kurios fontano čiurkšles nuspalvina įvairiomis spalvomis. Fontano purkštukai turi net tris funkcijas, todėl jis – nenuobodus“, – pristatinėjo jau padarytus darbus T. Stanikūnas.

Tikrino ir apšvietimą

Pasak projekto vadovo, tikrinamas ir visas Kultūros ir poilsio parko apšvietimas.

„Apšvietimą taipogi norime patikrinti. Juk reikia įsitikinti, ar visi šviestuvai veikia tinkamai. Juk parkas turi būti patrauklus ir atraktyvus visus metus, o jame viskas derėti: ir sportas, ir žaidimai, ir gamtos elementai, ir, žinoma, apšvietimas. Parke turi būti šviesu, kad ir vakare galima būti be baimės“, – įtikinamai kalbėjo T. Stanikūnas ir tęsė:

„Sutvarkius menkaverčius medžius ir krūmus, atsivėrė parko erdvės. Jose atsirado įrengtos žaidimų aikštelės vaikams ir sporto aikštynai įvairaus amžiaus žmonėms. Jie taip pat bus patikrinti. Reikia įsitikinti, kad jų įranga – saugi. Baigiami įrengti takai. Liko įrengti vieną pėsčiųjų taką, kuriuo į parką darbams įvažiuodavo technika. Be to, įrengti dviračių stovai, o šalia takų – gėlynai.“

Įvertino, ar tinka neįgaliesiems

Projekto vadovas T. Stanikūnas sakė, kad pėsčiųjų takus įvertino Neįgaliųjų aplinkos asociacija vadovas Algis Giba.

„Su uo apžiūrėjome visus takus, kad jais saugiai galėtų naudotis neįgalieji. A. Giba įvertino takų dangą, ar ji atitinka visus techninius reikalavimus. Pakito per parką tekančio upelio aplinka – suformuota slėnio dauba, o jo šlaite įrengta amfiteatro aikštelė įvairiems renginiams. Suformuotos kalvos. Jos apželdintos, o žiemą jos bus tinkamos nusileisti rogutėmis, slidėmis. Įrengtas diskgolfas ir pastatyti 18 krepšių į kuriuos mėtomi skraidantys diskai“, – pristatinėjo parko naujoves ir teigė, kad diskgolfas panevėžiečiams patinka ir jį jau išbandė.

Sudaužė stiklus

Panevėžio miesto savivaldybės projektų vadovas aiškino, kad sutvarkytos ir atvertos Nevėžio upės pakrantės, o jose įrengtos apžvalgos aikštelės.

„Tik vis nuo vandalų nukenčia kai kurie parke įrengti elementai. Apžvalgos aikštelėse įrengti stikliniai balkonai ir dviejų balkonų stiklai sudaužyti. Vieno balkono stiklas suaižėjęs, o kitas visai sudužęs. Stiklai bus pakeisti, o, kad vandalai nesiautėtų, parke įrengta vaizdo stebėjimo sistema. Parkas modernizuojamas pagal projektą, o priėmimas planuojamas lapkričio antroje pusėje“, – sakė T. Stanikūnas.