Moteris su mobiliuoju telefonu nufilmavo, kaip bendrovės darbuotojai iš atliekoms skirto automobilio krauna šlamštą šalia buitinių atliekų konteinerių.

Nustebino

Pilietiška moteris, atsiuntusi filmuotą medžiagą ir naujienų portalui JP, stebėjosi:

„Šiaip tai „Panevėžio specialus autotransportas“ turi išvežti susikaupusias atliekas, o ne maišus su šiukšlėmis imti iš automobilio ir krauti šalia konteinerių“, – sakė skaitytoja.

Pasiūlė iškrauti

Bendrovės „Panevėžio specialus autotransportas” direktorius Rolandas Ramūnas paaiškino, kaip atsitiko, kad bendrovės darbuotojai ne išveža atliekas, bet jau sukrautus į specialų automobilį maišus ima lauk ir krauna greta konteinerių.

„Situacija tikrai kurioziška. Tie, kas tai matė turėjo nustebti. Tačiau bendrovės darbuotojai pasielgė teisingai. Kraudami atliekas iš konteinerių toje pačioje Prekybos gatvėje, jie pastebėjo, kad keliuose maišuose sukrautos išardytos automobilių detales. Tokių atliekų negalime vežti į Panevėžio regioninio atliekų tvarkymo centro (PRATC) sąvartyną. Todėl darbuotojai paskambino bendrovės dispečerei ir pasiteiravo, ką daryti. Buvo patarta iškrauti jas ir sukrauti šalia konteinerių. Vėliau buvo atsiųstas kitas automobilis ir šlamštas išvežtas, kur priklauso“, – aiškino situaciją bendrovės vadovas.

Atliekas reikia rūšiuoti

R. Ramūnas atkreipė dėmesį, kad tokios situacijos nenutiktų, jei žmonės rūšiuotų atliekas ir nekrautų į konteinerius kas papuola.

„Gaila, panevėžiečiai ne visada sąžiningai rūšiuoja atliekas. Todėl mūsų šiukšliavežiams tenka dr ir prie konteinerių jas rūšiuoti. Jeigu tokios atliekos patektų į sąvartyną, tektų mokėti baudą. Kol kas dar neteko mokėti, bet aplaidžiai dirbti negalime. Bėda dar tokia, kad negalime nustatyti, kas sumetė į konteinerius maišus su išardytomis automobilių detalėmis“, – pasakojo bendrovės direktorius R. Ramūnas ir siūlė pilietiškiems panevėžiečiams stebėti, kas sumeta netinkamas atliekas į mišrių buitinių atliekų konteinerius.