„Tai reikšmingas sprendimas kuriant Stasio Eidrigevičiaus menų centrą (SEMC) – galės būti tęsiami pradėti darbai. Kitu atveju pastato ateitis būtų liūdna. Jį privalėtume grąžinti į 1968 m. būklę (nes 1999 m. jis jau buvo rekonstruotas) ir susitaikyti su visišku energetiniu neefektyvumu (nebūtų galima nei rekonstruoti, nei šiltinti ir pan.)“, – sako Panevėžio miesto savivaldybės Teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus vedėja Daiva Gasiūnienė.

Panevėžyje kuriamas SEMC – naujos kartos muziejus, šiuolaikinio meno, kultūrinio dialogo, kūrybinių industrijų ir edukacijų erdvė su kino veikla. Projektu siekiama sukurti naują traukos tašką meno mylėtojams ir turistams, suteikti daugiau veiklos galimybių miesto bendruomenei. SEMC teiks šias paslaugas: profesionalaus meno sklaida (S. Eidrigevičiaus kūrybos kolekcija, vietos ir užsienio menininkų parodos, lauko ekspozicijos, mediateka – skaitmeninis archyvas, meno skaitykla, filmų peržiūros ir interneto terminalai), edukacinės programos, renginiai, konferencijos, bendruomeninės veiklos.

SEMC – vienas svarbiausių šio laikmečio regiono kultūros projektų. Tikimasi, kad jis taps Panevėžio reprezentaciniu simboliu, miesto prekės ženklu.