47 čempionato dalyviai išbandė jėgas 7,6 km plaukimo, 360 km važiavimo dviračiu ir 84,4 km bėgimo rungtyse.

Sportininkai plaukė miesto Senvagės tvenkinyje, važiavo dviračiais Elektros, J. Urbšio, Respublikos, A. Jakšto g., Smėlynės g. tiltu, bėgo Elektros, Kranto g., Senvagės takais.

Panevėžyje varžėsi sportininkai iš Austrijos, Australijos, Estijos, Prancūzijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Vengrijos, Latvijos, Lenkijos, Portugalijos, Slovakijos, Švedijos, Šveicarijos, Norvegijos, Baltarusijos, Ispanijos, Graikijos, Danijos ir Lietuvos.

Patiko ne visiems politikams

Sporto renginio organizatorius, garsusis triatloninkas Vidmantas Urbonas naujienų portalui JP, praėjus porai savaičių po renginio, išsakė abejones ir nusivylimus.

„Tai jau buvo Panevėžyje16-asis renginys ir 9-asis pasaulio čempionatas. Tačiau, nors renginys praėjo puikiai ir sulaukiau puikių atsiliepimų iš čempionato dalyvių, nežinau, ar kitąmet Panevėžyje įvyks 17-asis renginys ir 10-asis pasaulio ultratriatlono čempionatas. Žinoma, pasilieku procentą apsaugai, o gal kas nors per metus pasikeis“, – kalbėjo V. Urbonas, o išgirdęs klausimą, kodėl toks griežtas sprendimas, paaiškino:

„Ne visiems patinka tai, kad Panevėžyje jau kelintą kartą vyksta ultratrialono čempionatas, o į jį suvažiuoja garsūs sportininkai. Kai kuriems, o ypatingai vienam Panevėžio miesto tarybos nariui nepatinka, kad skiriamas finansavimas sporto šventei. Esą pinigai mėtomi veltui, esą geriau juos skirti kitoms sporto šakoms finansuoti. Esu nusivylęs. Juolab kad taip kalba Tarybos narys, žmogus atstovaujantis valdžią“.

Vidmantas Urbonas

Pavardės nesakė

V. Urbonas neslėpė, jog yra pavargęs, todėl ir svarsto galimybę padaryti pertrauką, nebeorganizuoti Panevėžyje pasaulinio lygio čempionato.

„Panevėžyje daugelį metų vykstantis ultratriatlono čempionatas – ne tik sporto šventė, bet ir kultūros, meno, pramogų sąjunga. Atsiliepimai – patys geriausi. Keista, bet ne visiems tokio renginio reikia. Kai išgirsti tokias kalbas, pradedi abejoti, ar verta tai daryti“, – liūdnai kalbėjo V. Urbonas, o panorus sužinoti, kuriam Panevėžio miesto tarybos nariui nepatiko pasaulio ultratrialono čempionatas, sportininkas atsisakė ištarti pavardę.

Galima šventes sujungti

Kiek pagalvojęs, V. Urbonas prisiminė, kad anksčiau ultratriatlono čempionatas vykdavo tuo pat metu, kaip ir Panevėžio miesto gimtadienis.

„Buvo toks laikotarpis ir, berods, net tris metus abi šventės vyko vienu metu. Tai buvo savaitę besitęsianti miesto šventė. Galbūt verta pagalvoti ir Panevėžio miesto gimtadienį ir ultratriatloną ir vėl paversti bendra švente“, – svarstė V. Urbonas.

Žadėjo pasikalbėti

Panevėžio miesto savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Justinas Jasiukaitis, iš naujienų portalo JP korespondentų, išgirdęs V. Urbono mintis, teigė, kad kone kiekvienais metais, pasibaigus pasaulio ultratriatlono čempionatui, V. Urbonas sako nebeorganizuos varžybų.

„Jis taip sakė pernai ir dar anksčiau. Manau, kad V. Urbonas paskubėjo taip sakydamas. Juolab kad, renginys tikrai pavykęs ir būtina jį tęsti. Negalima klausyti nepagrįstų išvedžiojimų ir manyti, kad tie pasakymai teisingi“, – sakė J. Jasiukaitis ir žadėjo ne tik pasikalbėti su V. Urbonu ir aptarti visus malonius ir nelabai malonius klausimus.

Reikia analizės

Tuo tarpu Kultūros ir meno skyriaus vedėja Asta Čeponienė naujienų portalui JP negalėjo pasakyti, ar verta sujungti į vieną šventę pasaulio ultratriatlono čempionatą ir Panevėžio miesto gimtadienį.

„Išsyk negalėčiau atsakyti į tokį klausimą. Niekas nesikreipė su tokiu pasiūlymu. Vienareikšmiškai būtų sudėtinga atsakyti. Reikia analizuoti, sudėlioti viską, įvertinti, kokią naudą tai duotų. Todėl būtina rimtai apsvarstyti ir tik tuomet priimti atitinkamus sprendimus“, – svarstė A. Čeponienė.