Turės jaukią kavinę

G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotojas aprūpinimui Algimantas Skvereckas naujienų portalui JP pasakojo, kad baigėsi konkursas kavinės veiklai organizuoti bibliotekoje.

„Tikimės, kad vėlyvą rudenį, gal net spalio pabaigoje, konkurso laimėtojai – pokylių namai „Vasaris“ – pradės veiklą ir bibliotekos lankytojus kvies mėgautis ne tik gardžia kava, bet ir šviežiais užkandžiais. Tai bus puiki vieta atsipūsti ir pasistiprinti tiems, kurie darbuojasi skaityklose ir jauki užuovėja visiems, kurie nori trumpam įsitaisyti su mylima knyga ir puodeliu garuojančios kavos“, – sakė A. Skvereckas.

Liko vienas dalyvis

Pasak kultūros įstaigos direktoriaus pavaduotoj aprūpinimui, konkursu domėjosi keturi dalyviai.

„Tačiau dokumentus pateikė tik vieni ir komisija priėmė sprendimą, kad konkurso laimėtojai – pokylių namai „Vasaris“. Su pokylių namų vadove Migle Gruzdene aptarėme kavinės meniu ir sutarėme, kad lankytojus vaišinsime gardžia kava, konditeriniais ir kulinariniais gaminiais. Iki rugpjūčio mėnesio pabaigos pasirašysime sutartį su bendrove „Povyde“ ir beliks laukti, kada kavinė pakvies pirmuosius lankytojus“, – teigė A. Skvereckas.

Siūlys firminius gaminius

Pokylių namų „Vasaris“ vadovė M. Gruzdenė naujienų portalui JP patvirtino, kad laimėjo bibliotekos skelbtą konkursą.

„Konkursą laimėjome ir dabar belieka įsikurti bei pradėti veiklą. Šiek tiek keisime kavinės aplinką. Norime, kad ji turėtų bohemišką apipavidalinimą. Lankytojams planuojame siūlyti „Vasario“ firminius gaminius. Tai ne tik kava, bet ir naminis sultinys, gardžios bandelės, pyragėliai. Ir, žinoma, siūlysime garsiuosius kibinus, čeburekus. Yra ir kitų sumanymų. Galbūt ateityje kavinėje net atsiras dienos pietūs, kuriuos lankytojai galės užsisakyti į namus“, – pasakojo M. Gruzdenė apie būsimos kavinės veiklą.