Tuo pat metu bendrovė „Aukštaitijos vandenys“ įgyvendina ir savo projektą: Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos „Aplinkosauga, gamtos išteklių darnus naudojimas ir prisitaikymas prie klimato kaitos“ projektą „Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo sistemų renovavimas ir plėtra Panevėžio mieste ir rajone“.

Bendrovė „Aukštaitijos vandenys“ įgyvendindama projektą kovo 14 dieną pasirašė sutartį „Nuotekų ir vandentiekio tinklų rekonstravimas Panevėžio mieste“ su kauniečių firma „Požeminės linijos“.

Darbininkų nemato

Nuotekų ir vandentiekio tinklų rekonstravimas vyksta betranšėjinėmis technologijomis, bet vykstančiais darbais panevėžiečiai ne visuomet patenkinti.

Panevėžietė Loreta naujienų portalui JP pasakojo, kad jai nelabai suvokiami remonto darbai, vykstantys jos gyvenamojoje vietoje – A. Smetonos gatvės 1-ojo namo kieme.

„Prieš beveik tris savaites per kiemą nutiestas laikinas vamzdis, kuris apsaugotas medinėmis atitvaromis. Jos prie asfalto dangos pritvirtintos varžtais. Automobiliai tuos varžtus išklibino ir yra nesaugu – gali pradurti automobilių padangas. Be to, dar viena problema – darbininkai, kurie nutiesė tuos laikinus vamzdžius, nesirodo. Neaišku, kada po kiemą galėsime važinėti saugiai. Net negalime paklausti, kada bus baigti darbai, jei darbininkų, atliekančių darbus, nematome“, – guodėsi panevėžietė.

Faktas pasitvirtino

Bendrovės „Aukštaitijos vandenys“ projektų įgyvendinimo grupės vadovas Evaldas Kubiliūnas naujienų portalui JP patvirtino, kad medinės atitvaros, saugančios laikinai nutiestus vamzdžius, išsiklibinusios.

„Faktai pasitvirtino. A. Smetonos g. 1-o namo kiemą apžiūrėjome kartu su darbus atliekančios bendrovės „Požeminės linijos“ atstovais. Jie pažadėjo sutvarkyti išsiklibinusias atitvaras ir kasdien atvažiuoti patikrinti, ar laikino vamzdžio apsauga laikosi stabiliai“, – aiškino E. Kubiliūnas.

Pirmas skundas

Pasiteiravus, ar dažnai sulaukia skundų dėl nuotekų ir vandentiekio tinklų rekonstravimo darbų ir, kada jie bus baigti, Projektų įgyvendinimo grupės vadovas E. Kubiliūnas teigė:

„Tai pirmas skundas, kurį gavome nuo darbų atlikimo pradžios. Netgi pasidžiaugėme, kad panevėžiečiai kantrūs ir nesiskundžia. Projekto darbų pabaigos dar teks palūkėti – jie planuojami baigti 2020 metų pradžioje. Maždaug vasario mėnesį. Todėl panevėžiečiams siūlome apsišarvuoti kantrybe ir laukti darbų pabaigos.“

Skundėsi redakcijai

Tačiau tai ne pirmas nusiskundimas dėl nuotekų ir vandentiekio tinklų rekonstravimo darbų Panevėžio miesto centrinėje dalyje.

Naujienų portalui JP skundėsi Respublikos gatvės gyventojai ir šioje gatvėje įstaigas turintis panevėžiečiai.

Jie skundėsi bendrovės „Aukštaitijos vandenys“ samdytų rangovų „Požeminės linijos“ atliekamais, rekonstruojant nuotekų ir vandentiekio tinklus, darbais. Šiais vykstančiais darbais piktinosi įstaigų darbuotojai ir gyventojai, kurie gyvena ir turi įstaigas Respublikos gatvės atkarpoje nuo Klaipėdos gatvės iki kino centro „Garsas“.

Darbus planuoti atsakingiau

Tuomet, prieš tris savaites, į redakciją paskambinęs panevėžietis Jonas, kurio įstaiga yra Respublikos g. 28 name, pasakojo, kad atvažiavęs į darbą, ne visada sėkmingai gali su automobiliu išvažiuoti – pastatytas ženklas neleidžia išvažiuoti.

„Ryte draudžiamo ženklo nėra, o po pietų jis pastatomas ir išvažiuoti negali. Jokių darbininkų, kurie dirba nesimato. Net negali paklausti, kada nuims ženklus ir bus galima išvažiuoti. Ir taip buvo ne vieną kartą. Tai gerai, kad nereikia į įstaigą vežti kokių krovinių. Manau, kad vykdant gatvės remonto darbus, ir, jeigu jie suplanuoti tai dienai, galima uždaryti gatvės atkarpą nuo pat ryto. Atvažiuoji ir pamatai, kad negali įvažiuoti, ieškai kitos vietos automobiliui pastatyti“, – aiškino vyras.

Darbai vyksta po žeme

Tada kalbintas Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorius Tomas Jukna atsiprašė panevėžiečių už trikdžius ir prašė pakentėti:

„Kitaip nebus. Respublikos gatvės remonto darbai vyks iki rugpjūčio 15 dienos. Todėl teks pakentėti. Kad darbininkų nesimato, nereiškia, jog jie nedirba. Kadangi nuotekų ir vandentiekio tinklai rekonstruojami betranšėjinėmis technologijomis, darbai atliekami po žeme ir, be to, keliose vietose. Koncentruoti darbų į vieną vietą neketinama, todėl vykstant minėtiems darbams Respublikos gatvės atkarpos neuždaromos. Tiesiog gatvės atkarpa uždaroma esant reikalui ir net vidurdienį.“