Nors projektą numatyta baigti iki šių metų pabaigos, bet šiuo metu jau baigiami vykdyti darbai ir planuojamą jį įgyvendinti anksčiau numatyto laiko.

Projektas – aktyviam laisvalaikiui

Panevėžio miesto savivaldybės administracijos projektų vadovas Tadas Stanikūnas naujienų portalui JP pristatė projektą:

„Įgyvendinant projektą atnaujinamos Panevėžio miesto teritorijos prie Nevėžio upės pritaikant rekreacijos ir laisvalaikio reikmėms. Sutvarkomi prietilčiai, atnaujinami dalis Nemuno gatvės ir Taikos alėjos šaligatvių, rekonstruojama aikštelė. Apšviestas pėsčiųjų dviračių takas jungs Kultūros poilsio parką su Senvagės teritorija, bus įrengta lauko gimnastikos aikštelė, o aptvertoje šunų vedžiojimo aikštelėje – augintinių treniruočių ir dresavimo įranga.“

Pasak projekto vadovo, jo įgyvendinimui skirta truputį per 563 tūkst. eurų iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir iš Lietuvos valstybės biudžeto – 49 681 euras.

„Likusias lėšas skirs Panevėžio miesto savivaldybė. Projekto darbus vykdo rangovas bendrovė „Žilinskis ir Co“, – aiškino T. Stanikūnas.

Konsultavosi su šunų dresuotoja

Paprašius detalizuoti, kokie darbai jau atlikti, kas baigiama įrengti, projekto vadovas T. Stanikūnas pasakojo:

„Įrengiant šunų išvedžiojimo aikštelę ir statant įrenginius savo patarimais pasidalino šunų dresūros mokyklos „Mano lyderis“ vadovė Sandra. Jos patarimai padėjo įrengti tokią aikštelę, kuri ir reikalinga šunų mylėtojams. Šiuos metu baigiami montuoti įrenginiai 400 kv. m lauko gimnastikos aikštelėje. Šalia tako baigiamos įrengti poilsio aikštelės, suoliukai, šiukšliadėžės, bus pastatyti ir dviračių stovai. Apšviestas pėsčiųjų dviračių takas, jungiantis Kultūros poilsio parką su Senvagės teritorija, – dviejų spalvų asfalto dangos– juoda spalva skirta pėstiesiems, tamsiai ruda – dviratininkams.“

Bus ir naujovių

Pasak T. Stanikūno, atsirado ir naujovių, kurių anksčiau nebuvo.

„Atsirado pantoninė apžiūros aikštelė ir valčių prieplauka, kuri tapo mėgstama poilsio vieta ir dviratininkams, ir pėstiesiems. Pušynėlyje galima rasti ir medines poilsio terasas. Nors želdiniai buvo retinami, tvarkomi žiemos periodu, tačiau baigiant darbus objekte dar pastebėtos ir papildomai pašalintos išdžiuvusios pušys.

Be to, bus sutvarkyti ir po vėjovartos ant šlaito išgriuvę ir nulūžę medžiai, o kitąmet bus siūloma pasodinti pušynėlyje naujų pušų. Šalia mozaikos raštu iškloto šaligatvio Taikos alėjoje atsiras skirtingų formų gėlynai – pasodinta daugiau nei 230 Kininių miskantų, kurie jau šį rudenį turėtų pražysti“, – pasidžiaugė projektų vadovas besibaigiančiais darbais Nevėžio upės pakrantėse link Nemuno gatvės tilto.