Nors Juodupės gimnazijos šaudyklą rajono savivaldybė įtraukė į privatizuojamų objektų sąrašą ir kelis kartus bandė parduoti aukcionuose, tačiau pirkėjų neatsirado. Pastato būklė, kaip teigiama aiškinamajame rašte, yra nenustatyta, tačiau likę tik griuvėsiai, pagrindinės jo konstrukcijos pažeistos.

„Objektas kelia grėsmę bei didelį pavojų gimnazijos mokiniams ir visuomenei, gadina miestelio estetinį vaizdą, aplinką ir prieigas, todėl yra griautinas. Rokiškio r. Juodupės gimnazijos direktorė tris kartus kreipėsi į Rokiškio rajono savivaldybės administraciją su prašymais užtikrinti mokinių saugumą šaudyklos prieigose, pastatas buvo aptvertas „Stop“ juosta, tačiau mokiniai yra smalsūs, perspėjimų neklauso, lenda į pastato griuvėsius“, – teigiama aiškinamajame rašte.

Rajono tarybos narė Dijana Meškauskienė teiravosi, kiek kainuotų šių griuvėsių tvarkymas. Pranešėja, Turto valdymo ir ūkio skyriaus vedėjo pavaduotoja Violeta Bieliūnaitė-Vanagienė negalėjo konkrečiai atsakyti. Nes po griovimo statybines atliekas bus bandoma parduoti aukcione. Tiesa, kad jame pavyks parduoti statybinį laužą, mažai tikėtina. Jei tą padaryti nepavyks, savivaldybė statybines atliekas turės utilizuoti savo lėšomis. Kiek tai kainuos, priklausys nuo daugelio faktorių, tad konkrečių sumų V. Bieliūnaitė-Vanagienė neįvardino.