Miesto gėlynuose šiais metais pagrinde žydi ryškiaspalvės begonijos, pelargonijos. Nepamirštos ir kitos gėlės: šlamučiai, margeniai, lakišiai, verbenos, surfinijos, kanos, bakopos, laumakės, serenčiai. Gėlynus prižiūri – laisto, purena žemes ir ravi – bendrovė „Žalias fonas“.

Panevėžio savivaldybės Miesto infrastruktūros skyriaus vyriausiosios specialistės Irenos Krivickienės teigimu, šiemet miesto želdynų plotai prasiplėtė.

„Nors Laisvės aikštėje gėlynų plotai sumažėjo ir jų liko tik ties Savivaldybe ir netoli viešbučio „Panevėžys“, gėlynų plotai padidėjo. Atsirado nemažai naujų. Daugiamečių gėlių plotai įrenginėjami dabar tvarkomame Kultūros ir poilsio parke. Dar nebaigus jo tvarkyti, jau atsirado gėlynai. Jų bendras plotas – 31 aras. Daugiametės gėlės pasodintos ir sutvarkytos Pušaloto gatvės skiriamojoje juostoje bei Molainių gatvės gale“, – pristatė pačius naujausius gėlynus I. Krivickienė.

Pasiteiravus, kokiomis daugiametėmis gėlėmis apsodinti naujieji gėlynai. Panevėžio miesto savivaldybės specialistė I. Krivickienė paaiškino:

„Kultūros ir poilsio parke beveik 12 arų plote pasodintos levandos. Jų bus pasodinta daugiau ir šalia dviračių tako, ir suformuotuose parko šlaituose. Daugiametes gėles sodiname pagal parengtus projektus ir, manau, Panevėžys gražėja – daugėja gėlynų ir jų įvairovė kinta.“

Pasak I. Krivickienės, kasmet atnaujinami pakabinami vazonai.

„Jie didesni ir patvaresni. Dar viena bėda persekioja, kurios išspręsti nepavyksta – ilgapirščiai nusitaikė į gėlės. Pasodintos gėlės vagiamos. Tikimės, kad gėlių vagystes sustabdys įrengtos naujos vaizdo kameros“, – vylėsi sustabdyti gėlių vagystes I. Krivickienė ir pridūrė, kad šiųmetė vasara nepalanki gėlynams – per sausa.