„Nė vieno projekto nėra atsisakoma. Visi jie svarbūs miesto bendruomenei, todėl jų įgyvendinimas – tik laiko klausimas. Šiuo metu turime labai paprastą pasirinkimą – arba turimomis lėšomis bandyti visus įgyvendinti vaikantis kiekybės, tačiau nepaisant kokybės, arba kai kuriuos įgyvendinti dabar visa apimtimi, kitus – šiek tiek vėliau ir/arba pasitelkiant kitus finansavimo šaltinius.

Manome, kad miestui svarbu turėti ne daugiau ir greičiau pabaigtų projektų, o kokybiškas viešąsias erdves, kurios būtų tinkamai pritaikytos panevėžiečių poreikiams. Programos pokyčiai yra neišvengiami pirmiausia dėl nuolat augančių rangos kainų, kurių objektyviai nebuvo galima numatyti prieš kelerius metus rengiant projektus. Vieną iš projektų – dabartinio stoties pastato konversijos pritaikant bendruomenių veiklai – faktiškai sustabdė Konkurencijos taryba.

Jos nuomone, mūsų sumanymas lengvatinėmis sąlygomis skirti patalpas bendruomenėms, turizmo ir verslo konsultacijų centrui pažeidžia konkurenciją – esą taip verslui atimame galimybę užsidirbti iš tokių paslaugų. Kodėl tokia pozicija atsirado tik dabar, nesiimu vertinti, tačiau dar kartą patikinu, kad ir šis projektas bus įgyvendintas, jeigu reikės – rasime lėšų biudžete“, – sako administracijos direktorius Tomas Jukna.

Atidėjus 3 projektus jiems numatytas finansavimas bus panaudotas Laisvės aikštės ir Senvagės projektams kokybiškai įgyvendinti.