„Modernus dviračių takas dviratininkams ypač patogus, kadangi padengtas gana ryškia asfalto danga. Saugus – atskirtos nuo trinkelėmis išklotos pėsčiųjų juostos. Be to, abi zonos įrėmintos ir atskirtos betoniniu vejos bordiūru. Turėtų būti patenkinti ir tie, kam rūpi miesto želdiniai: projektuodami taką siekėme, kad būtų nepažeisti šalia augantys medžiai, jų šaknys. Todėl visa juosta įrengta planiruojant, t. y. derinant skirtingus nuolydžius, kad palijus vanduo nutekėtų daugiausia į susikertančias gatves, kelius, o ne į Nemuno gatvę“, - teigia Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorius Tomas Jukna.

Naujasis pėsčiųjų ir dviračių takas tiesiamas pasinaudojant ES fondų investicijomis. Bendra projekto vertė – daugiau kaip 529 tūkst. Eur. Iš jų 275 tūkst. Eur – ES, 145,7 tūkst. – valstybės, per 108 tūkst. Eur – Savivaldybės lėšos.

Rangos darbus atlieka AB „Eurovia Lietuva“.

Šiemet Panevėžyje atsiras ir daugiau asfaltuotų dviračių takų. 800 m ruožas numatytas Statybininkų gatvėje. Miesto gyventojai puikiai įvertino ir naudojasi prieš kelerius metus Kultūros ir poilsio parke įrengtu 4 km dviračių tako žiedu.