Antras kartas

Panevėžio gyvūnų globos draugijos vadovė Rūta Liberienė naujienų portalui JP sakė girdėjusi apie gyvūną, pririštą prie Kelių policijos biuro.

„Jau pranešė, bet jo nevešime į Kaimiškį, nes atsirado savininkas. Tai jau antras kartas, kai prie įstaigos pririšamas ožys. Tik pirmą kartą – 2014 metais – ožys buvo pririštas prie teismo rūmų. Ten vyko teismo posėdis ir ožys specialiai buvo pririštas. Teko net gaisrininkus kviesti į pagalbą, kad išlaisvintų ožį“, – prisiminė R. Liberienė istoriją apie pririštą ožį prie Panevėžio teismo rūmų.

Ožį pririšo specialiai

Ši ožio istorija įvyko 2014 metais. Ožys grandinėmis buvo pririštas prie automobilio. Tuomet teisme buvo nagrinėjama rezonansinė „ikonų“ byla. Teismas paskelbė nuosprendį kolekcininką Andrejų Balyką apiplėšusiems šešiems vyrams. Kalėti nuteistieji buvo suimti teismo salėje. Spėjama, kad taip norėta pasiųsti užkoduotą žinutę asmeniui, bendradarbiavusiam su pareigūnais.

Ožys buvo nupirktas iš Nemenčinės gyventojo ir pirkėjas už gyvūną savininkui sumokėjo tuomet galiojusia valiuta – 200 litų. Ožį iš nelaisvės išvadavo atskubėję ugniagesiai.

Kadangi nebuvo kur ožio dėti, kreiptasi į Panevėžio gyvūnų globos draugiją. Atvykusi jo vadovė Rūta Liberienė raguotąjį įkėlė į automobilį ir nugabeno pas savo draugus, turinčius ūkį.

Pareigūnai pasirūpino gyvūnu

Panevėžio apskrities VPK Kelių policijos biuro viršininkas Virginijus Mačėnas patvirtino, kad šiandien priklydo ožys.

„Kad gyvūnas nenuklystų, jį pririšome. Greitai suradome savininką ir jie žadėjo ožį pasiimti. Gyvūnas pabėgo iš bendrovės „Kaukas“ teritorijos“, – aiškino policijos pareigūnas.

Turtų saugotojas

Bendrovės „Kaukas“ vadovas Vyturys Giknius naujienų portalui JP pasakojo, kad ožį išgąsdino vilkšunis.

„Išsigandęs gyvūnas pabėgo. Jį susigrąžinsime“, – aiškino V. Giknius ir paaiškino, kodėl „Kaukas“ laiko ožį:

„Kaukas – mistinė būtybė. Pagal lietuvių mitologiją – būtybė, kuri laikoma vaisingumo, derliaus, turtų dvasia. Mūsų bendrovė turi savo gyvūnus, kurie saugo „Kauką“. Tai ožys ir gaidys. Gaidį neseniai papjovė lapė, o ožys pabėgo. Dėkui policijos pareigūnams, kad jie sugavo ožį. Gyvūną pasiimsime iš jų.“