Be to, pagal projektą numatyta atnaujinti pėsčiųjų-dviračių taką nuo J. Janonio gatvės pro Plukių gatvę iki Kultūros ir poilsio parko pėsčiųjų tilto. Tikimasi, kad projekto metu sukurta viešoji infrastruktūra taps patrauklesnė verslo subjektams bei miesto gyventojams, pagerins Panevėžio įvaizdį, padidins miesto investicinį patrauklumą.

Nors statybvietėje pastatytame informaciniame stende parašyta, kad darbus planuota pabaigti šių metų spalio mėnesį, bet jie bus baigti anksčiau.

J. Janonio g. atnaujinimas Panevėžyje

Panevėžio miesto savivaldybės projekto vadovas Tadas Stanikūnas paaiškino, kad darbai J. Janonio gatvėje bus baigti anksčiau nei numatyta rangos ir projekto finansavimo sutartyje.

„Planuojama, kad gatvės pietinės pusės šaligatvio įrengimo darbai greitai bus baigti. Per 2-3 savaites planuojama įrengti ir šiaurinės pusės šaligatvis. Stengiamės darbus baigti kuo greičiau, kad pėstieji ir dviratininkai galėtų pasiekti darbovietes. Be to, kad darbai bus užbaigti anksčiau, jie bus įgyvendinti už mažiau lėšų“, – sakė T. Stanikūnas ir pridūrė:

„Realu, kad automobilių aikštelių asfaltavimo darbai bus vykdomi gegužės–birželio mėnesiais. Tuomet atnaujinta infrastruktūra J. Janonio gatvėje panevėžiečiai jau naudotųsi šią vasarą.“

Rangos darbų sutartis dėl J. Janonio gatvės kapitalinio remonto su bendrove „Eurovia Lietuva“ pasirašyta pernai gegužės 8 dieną. Subrangovai – bendrovės „Rodsta“ ir „Vekada“.

Darbai prasidėjo 2018 metais rugsėjo mėnesį. Pasirašytos rangos sutarties vertė beveik 1,7 mln. eurų.