Darbų pradžia

Pradėtas įgyvendinti projektas simbolizuoja net tik atsinaujinantį vandenvalos pastatą, bet ir Senvagėje būsimų atnaujinimo darbų pradžią, kurie dabar įstrigo konkursuose.

Projektui panaudotas VDA Kauno fakulteto Grafinio dizaino katedros studentės Kotrynos Opanovičiūtės idėja. Aplink pastatą ratu žengiančios kojos simbolizuoja žingsnį į priekį.

Prie iniciatyvos prisijungė aludariai

Panevėžio savivaldybės Teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus vedėja Daiva Gasiūnienė naujienų portalui JP pasakojo, kad pradėtas įgyvendinti pirmas projekto „Panevėžiečių dialogą skatinantys reiškiniai. Atnaujinkime miesto kostiumą“ pasiūlymas.

„Šis objektas turėtų miestiečius ir svečius veikti pozityviai, kalbėti apie miesto atsinaujinimą. Prie mūsų iniciatyvos prisijungė „Kalnapilio-Tauro grupė“, kuri finansavo šio bokšto atnaujinimo darbus. Siurblinės bokštas priklauso bendrovei „Aukštaitijos vandenys“. Jie leido pastatą aprengti nauju rūbu. Darbus atlieka reklamos ir dizaino studija „RDS1“. Jie turi būt baigti iki gegužės 1 dienos“, – teigė miesto vyriausioji architektė.

Kviečia dalyvauti kūrybingus žmones

Pasak jos, sovietmečiu statytas vandenvalos bokštas iki šiol atlieka savo funkciją ir yra eksploatuojamas.

„Jo viduje esantys įrengimai buvo modernizuoti jau anksčiau. Vandenvalos bokšto atnaujinimas – projekto „Panevėžiečių dialogą skatinantys reiškiniai. Atnaujinkime miesto kostiumą“ sudėtinių dalių. Siekiame, kad miesto atnaujinimas sutaptų su realiais miestiečių norais ir poreikiais. Todėl į pagalbą projektui įgyvendinti, kviečiame dalyvauti architektus, dizainerius, meno žmones, menų mokyklų mokytojus ir visus kitus, kuriems ne vis vien, kaip ateityje atrodys įvairios miesto erdvės. Visi, neabejingi miesto pokyčiams, kviečiami kurti Panevėžio atsinaujinimo simbolius, nepaliekant mieste nudėvėto ir nudrengto daikto, nenaudojamos ar apleistos vietos“, – kvietė D. Gasiūnienė kūrybingus panevėžiečius dalyvauti projekte.

Panevėžio vandenvalos bokšto-siurblinės pastatas

Vėjarodžiai – Savivaldybės iniciatyva

Paminėjus pernai metais Laisvės aikštėje pastatytus vėjarodžius, kurie vėliau buvo perkelti į Senvagę ir panevėžiečių, nemėgstančių naujovių, apniokoti, Teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus vedėja D. Gasiūnienė prisiminė:

„Pirmoji projekto kregždė – Laisvės aikštėje pastatyti naujoves simbolizuojantys vėjarodžiai – buvo Panevėžio savivaldybės iniciatyva. Manau, kad ta iniciatyva prasminga. Ji leidžia pajusti bei pamatyti vėją ir įprasminti vėjo reiškinį miesto erdvėje. Be to, leidžia pažvelgti į mus supančią aplinką kitaip, kurti naujas sąvokas ir išeiti iš nusistovėjusių ribų. Kartu rodo kryptį, procesą. Juk Panevėžys turi ambicijų tapti gero, jaukaus, šiuolaikiško, inovatyvaus dizaino miestu.“