Kol vietoje „Forum Cinemas“ į Panevėžį ateis kitas operatorius, kino filmus rodys vienintelis miesto centre esantis kino centras „Garsas“.

Todėl kino teatro „Garsas“ komanda turi visas galimybes susigrąžinti žiūrovą, kol prekybos ir pramogų centre „Babilonas“ atsiras Estijos bendrovės „Apollo Cinemas“ valdomo tinklo kino teatras.

Buvusi Panevėžio miesto savivaldybės Kultūros ir meno skyriaus vedėja, o dabar vadovaujanti Civilinės metrikacijos skyriui, Loreta Guokė naujienų portalui JP sakė, kad kino teatras turėtų galvoti apie ateitį.

„Juolab kad beveik pusmetį bus vienintelis kino teatras Panevėžyje. Jie turėtų suktis ir galvoti, kaip susigrąžinti žiūrovą. Neteko girdėti, kokie jų planai“, – kalbėjo L. Guokė ir teigė, kad „Garsas“ turėtų išnaudoti galimybė išdirbti daugiau.

Siunčia laiškus

Žiūrovui susigrąžinti, kaip sako kino centro „Garsas“ vadovė Genė Pučinskienė, į patį seniausią kino teatrą Panevėžyje laiko turi iki vasaros pabaigos.

„Kaip jau nustatyta, kino centre „Garse“ rodomi nekomerciniai kino filmai ir vykdomos edukacinės programos. Tačiau jau dabar, panevėžiečiai sužinoję, jog uždaromas kino teatras „Forum Cinemas“, pradėjo siųsti laiškus su prašymais rodyti komercinius kino filmus. Natūralu, kad panevėžiečiai prašo“, – teigė G. Pučinskienė.

Spragėsių nebus

Pasak G. Pučinskienės, kino teatras „Garsas“ ruošiasi būsimam didesniam žiūrovų srautui ir, esą, stengsis repertuarą papildyti naujausiais kino filmais. Kol kas ji galėjo paminėti tik kino juostą „Keršytojai“.

„Jau numatyta, nuo balandžio 26 dienos, rodyti naujausią kino filmą „Keršytojai“. Galvojame ir apie kitus komercinius filmus. Atnaujintos kasos, žiūrovai patys galės išsispausti šviežių sulčių. Be to, jau galima bilietus į kino seansus nusipirkti internetu. Tik noriu perspėti – kukurūzų spragėsių kino teatre nebus“, – perspėjo kino teatro direktorė ir tęsė:

„Didžiojoje salėje atnaujintos 101 sėdimos vietos – įrengti komfortiški krėslai. Mažoji salė taip pat laukia savo žiūrovo. Čia išimtinai bus rodomi nekomerciniai kino filmai, nes tai mūsų pagrindinė veikla. Labai gerai dirbome 2019 metų pirmąjį ketvirtį. Uždirbome per 58 tūkst. eurų. Galėsime atnaujinti aparatūrą.“

Išsikrausto

Atsisveikinus su kino teatru „Forum Cinemas“ panevėžiečiai neliks be kino teatro. Tą patvirtino bendrovės „Gamafondas“, kurį valdo prekybos ir pramogų centrą „Babilonas“, vadovas Pavelas Janulevičius

Jis naujienų portalui JP sakė, kad panevėžiečiai turės kino teatrą „Babilone“ ir teigė, kad tai bus „Apollo Cinemas.

„Paskutinis „Forum Cinemas“ kino seansas balandžio 14 dieną. Po to šis operatorius išsikrausto ir ateina naujas. Tai tikrai bus „Apollo Cinemas“. Visas kino teatrų pasikeitimo procesas įvyks per šiuos metus. Senieji operatoriai išsikraustys su visa savo įranga, o naujiesiems teks susitvarkyti patalpas, pastatyti naują šiuolaikišką įrangą ir pradėti rodyti kino filmus. Panevėžiečiai jau vasaros pabaigoje galės matyti „Babilone“ kino filmus“, – trumpai pristatė naujieną P. Janulevičius.

Įsikurs „Apollo“ kino teatras

Restoranų ir kavinių, knygynų, kino teatrų tinklą valdanti Estijos bendrovė „Apollo Cinemas“ įrengti kino teatrą „Babilone“ turėtų įrengti iki vasaros pabaigos.

„Jau dabar galime patvirtinti, kad pirmasis „Apollo“ kino teatras įsikurs Panevėžyje. Džiaugiamės, kad jau visai netrukus galėsime pradžiuginti kino mėgėjus ne tik pažangiais techniniais sprendimais, bet ir išskirtinio „Apollo“ kino konceptu sukursime naują laisvalaikio praleidimo bei pramogų erdvę“, – naujienų portalui JP sakė „Apollo Group” vykdomasis direktorius Lietuvoje bei Latvijoje Tadas Račkauskas.