Spūstimis ir paliktais automobiliais gatvėse skundžiasi ir paprasti panevėžiečiai.

Išvažiuoti iš kiemo sudėtinga

Į naujienų portalą JP paskambinusi Ateities gatvės gyventoja Rita P. aiškino, kad sunkiausiai automobiliu važiuoti šia gatve yra rytinio ir vakarinio piko metu.

„Gatvė nėra plati, o kai jos pakraščiuose paliekami stovėti automobiliai, tai išvažiuoti iš kiemo – pavojinga. Per sustatytus kelkraščiuose automobilius nesimato gatve važiuojančių automobilių eismo. Beje, ir autobusams sudėtinga pravažiuoti“, – pasakojo panevėžietė, o pasiteiravus, kokią išeitį siūlo, paaiškino:

„Siūlyčiau miesto Savivaldybei priimti panašų sprendimą, kaip buvo pasielgta Klaipėdos gatvėje – uždrausta statyti automobilius gatvės pakraščiuose. Manau, kad toks sprendimas tiktų ir Ateities gatvei.“

Neplanuoja drausti

Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Tomas Jukna nemano, kad neleisti statyti automobilius Ateities gatvės pakraščiuose būtų pats tinkamiausias sprendimas.

„Neplanuojame šioje gatvėje, kaip Klaipėdos gatvėje, drausti vairuotojams statyti automobilius gatvės pakraščiuose. Ateities gatvė – žemos kategorijos ir toks draudimas netinka“, – teigė jis ir tvirtino, kad šioje gatvėje automobilius stovėti palieka ne kas kitas, o patys šios gatvės gyventojai.

Siūlė važiuoti į dešinę

Pasak jo, nors Panevėžio miesto gyventojų skaičius mažėja – automobilių tikrai ne.

„Dešimčiai miesto gyventojų tenka 4 automobiliai. Transporto priemonių daugėja, o vietų, kur juos statyti trūksta. Reikia galvoti logiškai. Panevėžiečiai galėtų įsirengti automobilių stovėjimo aikštelės prie daugiabučių gyvenamųjų namų. Savivaldybė tą daryti skatina, tačiau miesto gyventojai neskuba. Todėl ir vargsta ieškodami vietų, kur palikti automobilius nakčiai, vargsta išvažiuodami iš kiemų“, – kalbėjo T. Jukna ir siūlė Ateities gatvės gyventojams, išvažiuojant iš kiemų, sukti į dešinę, esą taip bus patogiau išvažiuoti.

Planuose – Nemuno gatvė

Pasiteiravus, ar galvojama dar kitoje gatvėje Panevėžyje uždrausti statyti automobilius, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas paaiškino:

„Esame parengę schemą Nemuno gatvei. Joje planuojame, kaip ir Klaipėdos gatvėje, drausti vairuotojams statyti automobilius. Toks siūlymas ateityje bus pateiktas panevėžiečiams. Jie ir nuspręs, ar reikia priimti šį sprendimą.“