Čia iškils trijų aukštų su mansarda statinys, kurio pirmuose dvejuose aukštuose bus komercinės patalpos, o viršutiniuose – gyvenamieji būstai.

Modernaus tamsaus pastato projekto autorius – panevėžietis architektas Valdas Klimavičius.

Naujo pastato Panevėžyje vizualizacija

Projekto užsakovai – nekilnojamojo turto plėtotojos įmonės „Gedsta“ ir „Aukštaitijos renovacija“.

Naujo modernaus pastato projektas, patvirtintas Architektūros ir urbanistikos ekspertų tarybos, o statybos leidimus Panevėžio miesto savivaldybė išdavė dar 2018 metų vasarą.

Panevėžiečiai, pamatę modernių tamsių spalvų pastatų projektus, kurių vienas jau puošia šiaurinę Laisvės aikštės dalį, kritiškai vertino juos.

Tačiau prieš metus kalbinta Teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus vedėja Daiva Gasiūnienė sakė, kad Laisvės aikštės šiaurinės dalies pastatai turi savo charakterį.

„Nauji pastatai neturi atkartoti jau esančių pastatų charakterio, manierų. Todėl naujas pastatas turi būti visiškai kitoks – neturi dominuoti ir atkartoti jau stovinčių pastatų charakterio. Architektai turi žiūrėti į ateitį. Ta prasme, žengti vienu žingsniu sparčiau nei kiti žmonės. Todėl turi žiūrėti ir mąstyti perspektyviai – neprojektuoti tai, kas šiandien yra įprasta mūsų akiai“, – kalbėjo vyriausioji miesto architektė ir teigė, kad architektūroje vyrauja trys spalvos:

„Juoda, pilka ir balta. Be to, naujai statomas pastatas nėra juodas – atspausdinta vizualizacija neatskleidžia tikros pastato spalvos. Tikroji spalva – neutrali, prigesinto grafito atspalvis. Ši spalva – madinga. Nereikia bijoti naujovių, reikia pasikliauti profesionaliais architektais, o šį namą suprojektavęs panevėžietis architektas V. Klimavičius yra puikus architektas.“

Statybos Panevėžyje