Panevėžio miesto savivaldybės Teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus vedėja Daiva Gasiūnienė naujienų portalui JP aiškino, kad Panevėžio eglę nupuoš tie, kurie ją išdabino.

„Sutartis sudaryta su vilniečių įmonė „Švenčių studija“. Jie ir atliks tą darbą. Kokią techniką ir iš kur samdys, ne mūsų problema. Jie teikia paslaugą ir tai jų rūpestis“, – teigė D. Gasiūnienė.

Panevėžys pačios eglės puošybai išleido 64 tūkst. eurų, o likusią dalį – 86 tūkst. eurų išleido gatvių, skverų puošybai. Iš viso su renginiu miestui tai kainavo apie 165 tūkst. eurų.

Beje, panevėžiečiai bei kauniečiai anksčiausiai iš visų kitų šalies miestų pradėjo eglių puošybos pirkimus. Kaunas tuo susirūpino 2018 metų kovą, Panevėžys – liepą, o Alytus sutartį trejiems metams pasirašė dar 2017 metų lapkritį.

Šiųmetė žaliaskarė sulaukė nemažai dėmesio. Apie jos puošybą kalbėta nuo pat pirmųjų dienų, kai buvo papuošta ir tęsėsi beveik porą mėnesių.

Panevėžio eglė

Nemažai komentarų eglė sulaukė, kai Naujųjų Metų išvakarėse užgeso Kalėdinę eglę puošiančios girliandos. Kalėdų eglė nešvietė gerą pusdienį. Tuomet šviesos gedimą sutvarkė į Laisvės aikštę atvykę bendrovės „Panevėžio gatvės“ budintys elektrikai, o vėliau tvarkyti eglės apšvietimą ėmėsi, kam ir priklauso – vilniečių įmonė „Švenčių studija“.

Jie buvo įpareigoti, kol Panevėžio centrinėje aikštėje stovės eglė, prižiūrėti ją, kad daugiau neužgestų.

Užgesus eglę puošiančioms girliandoms Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Tomas Jukna naujienų portalui JP tąkart prasitarė, kad juos pasiekė kalbos, jog eglutės šviesos esą buvo užgesintos tyčia.

Firmos „Švenčių studija“ vadovė Jolanta Tūraitė portalui JP teigė nenorinti kalbėti ir aiškintis šia tema. Jos nuomonė, Panevėžio eglė graži ir sulaukė daug komentarų.

„Reklama buvo puiki ir Panevėžys buvo girdimas“, – sakė ji.