Šiukšliavežio teks patykoti

Dar labiau paįstrietį nustebino, kad pranešimus, užuot įmetęs į pašto dėžutes, vežėjas nusprendė palikti kaimo parduotuvėje. Vyrui nesuprantama, kodėl šiukšlių kaina – vos ne kaip aukso, o nerandama kelių centų pašto ženklui. Atliekų vežėjas atsikerta, kad informacija gyventojams pasiekiama įvairiais būdais.

Pasak V. Šiaulio, po Naujųjų Paįstrio gyvenvietėje keitėsi atliekų išvežimo tvarkaraštis. Iki tol apie tokius pasikeitimus kaimo žmonės būdavo informuojami laiškais, siunčiamais per Lietuvos paštą. Tačiau dar iki dabar Vytauto šeima jokio laiško negavo.

„Pamatęs, kad kaimynas iš kiemo išstūmė savo konteinerį, nuėjau pasiteirauti, kada dabar bus išvežamos atliekos ir iš kur jis tą sužinojo. Kaimynas ir pasakė, kad grafikai buvo palikti vietos parduotuvėje“, – stebėjosi paįstrietis.

Reakcijos į skundą nesulaukė

V. Šiaulys į Paįstryje esančias parduotuvėles beveik nenueina – dažniausiai apsiperka mieste. Jam nesuprantama, kodėl pasirinktas keistokas būdas informuoti gyventojus apie pasikeitusį atliekų išvežimo tvarkaraštį. Juk, anot V. Šiaulio, kaime yra ir nevaikštančių senolių.

„Nuo kada parduotuvės tapo pašto padaliniais? Pats skambinau pažįstamam į Velžį – ten lygiai tokia pati situacija – grafikus paliko tiesiog parduotuvėje, užuot išvežioję žmonėms į namus. Bet taip neturi būti. Jeigu jau apsiėmė tokį darbą, turi atlikti atsakingai“, – kalbėjo V. Šiaulys.

Panevėžio rajono gyventojas dar bandė ieškoti teisybės, tačiau, jo teigimu, niekas dorai jam ir nesugebėjo paaiškinti, kodėl klientų individualiai nepasiekia reikalinga informacija.

„Mūsų kontaktus užsirašė, bet tuoj jau bus mėnuo, kai jokio atsakymo iš niekur negauname. Niekaip nesuprantama, kodėl grafikų negalima tiesiog atsiųsti paštu, dabar numetė parduotuvėje ir žinokitės“, – piktinosi V. Šiaulys.

Nenori matyti

Rajone gyventojų konteinerius ištuštinančios įmonės „Švaros komanda“ direktorius Alfredas Vitkus teigė, kad apie atliekų išvežimo tvarkaraščio pokyčius jie gyventojus informuojantys visais kanalais – grafikai paliekami ne tik parduotuvėse, bet ir seniūnijose, kredito unijų kasose, iškabinami skelbimų lentose, net paliekami ant ištuštinto konteinerio, prispaudus dangčiu. Taip pat net kelis kartus rajono gyventojai buvo informuojami ir per laikraštį.

„Kai kuriose gyvenvietėse šiek tiek keitėsi atliekų išvežimo grafikai. Gyventojus nuolat informavome visais kanalais apie šiuos pokyčius, bet visada atsiranda tokių, kurie nei girdėjo, nei matė“, – tvirtino A. Vitkus.

Anot jo, vežimo grafikus galima pasitikrinti internetiniame puslapyje ar tiesiog paskambinti ant kiekvieno konteinerio nurodytu telefonu. Kliento pretenzijų dėl pašto skyriais verčiamų kaimo parduotuvių sulaukusio A. Vitkaus teigimu, esą yra piktų žmonių, kurie nori, kad šiukšliavežiai įvažiuotų vos ne į kiemą.

„Įmestume į pašto dėžutę, teisintųsi, kad jų netikrina, laikraščių neskaito, internetu nesinaudoja, į parduotuvę neina. Visada ieškoma kaltų, bet juk ant kiekvieno konteinerio užrašytas telefono numeris, kuriuo paskambinus tikrai galima gauti atsakymus į visus rūpimus klausimus. Kas nori, tikrai susižino. Tai daugiau principo reikalas – viską reikia paduoti sukramtytą“, – piktinosi ir A. Vitkus.