Kartu šia diena baigiasi didžioji saulės sugrįžimo šventė. Truko ji lygiai dvylika dienų, o šviesaus paros laiko prisidėjo 16 minučių.

Trijų karalių dieną, daugelis miesto šeimų nupuoš Kalėdų eglutes.

Kad panevėžiečiai su žaliaskarėmis, kurios puošė namus, atsisveikintų deramai, pasirūpino Panevėžio bendruomenių rūmai.

Kultūros įstaigos kolektyvas panevėžiečius sukvietė į nupuoštų eglučių atsisveikinimo, į linksmą ir nuotaikingą šventę Bendruomenių rūmų lauko erdvėje.

Smagiame renginyje – ne tik smagūs žaidimai, bet ir susirinkusius panevėžiečius sveikino ir laimino Trys Karaliai.

Bendruomenių rūmų Renginių organizatorė-režisierė Zita Bareikienė naujienų portalui JP aiškino, kad atsisveikinti deramai su ilgą laiką namus puošusiomis eglutėmis būtina.

Eglutės mus džiugino ir puošė namus. Todėl negalima jų išmesti, o reikia atsisveikinti, kad jos nesimėtytų ir nesivoliotų bet kur. Pasibaigus šventei eglutes už miesto išveš bendrovės „Panevėžio specialusis autotransportas“ darbuotojai“, – pasakojo Z. Bareikienė.

Trijų Karalių šventinė programa – įvairi ir linksma.

„Kadangi Kalėdų Senelis jau iškeliavo, vaikų laiškus, kurie dar nepasiekė jo, perskaitėme ir perdavėme. Laiškuose ne tik padėkos Kalėdų Seneliui, bet ir vaikų meilės žodžiai eglutėms“, – sakė šventės organizatorė Z. Bareikienė.

Trijų Karalių renginyje skambėjo dainos, kurias atliko vaikų dainavimo studija „Viltukai“, „Geras“ ir muzikinio ugdymo studija „Džikum Dralo“.