Būstų savininkai jau gali sudaryti sutartis su UAB „Aukštaitijos vandenys“ ir naudotis centralizuoto vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo sistema. Paslaugas sodų bendrijos „Ąžuolas“ gyventojams planuojama pradėti teikti 2019 m. sausio pabaigoje.

Visą vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo sistemų renovacijos ir plėtros mieste ir rajone projektą sudaro kelios dalys:

1. Darbai pietvakarinėje Panevėžio dalyje (tarp Alanto, Šilauogių, Spanguolių, Ešerių, Balandžių ir Aviečių g.), Keramikų, Žemaičių, Sodų, Šiaulių, Stoties, Durpyno g. ir Velžio kelyje. Sėkmingai užbaigti sodų bendrijoje „Šermutas“, buvusioje sodų bendrijoje „Klevas“ bei visose gatvėse. „Ąžuolo“ soduose – 2019 m. sausio pabaigoje.

Visoje teritorijoje bus įrengta apie 19,5 km vandentiekio, 19 km nuotekų tinklų, sumontuotos 8 siurblinės. Naudotis centralizuota vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo sistema galės papildomai 400 namų ūkių.

2. Nuotekų valyklos rekonstrukcija.

3. Vandentiekio ir nuotekų tinklų atnaujinimas Laisvės ir Savanorių a., A. Smetonos, Klaipėdos, J. Basanavičiaus ir dar 25 miesto gatvėse. Šiuo metu atlikta ketvirtadalis darbų – dėl sutartinių įsipareigojimų nevykdymo nutraukta sutartis su rangove UAB „Edrija“ (ši rekonstravo 4,76 km iš 19,72 km vandentiekio ir nuotekų tinklų). Gruodį paskelbtas naujas statybos darbų konkursas.

Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo sistemų renovacijos ir plėtros projektui įgyvendinti skirta beveik 9,5 mln. Eur. Iš jų pusė – ES investicijos, kita dalis – UAB „Aukštaitijos vandenys“ lėšos.

Didelės apimties projektas pradėtas įgyvendinti 2017 m. balandį. Planuojamas finišas – 2019 m. pabaiga.