Centrinės miesto eglės ir viso miesto puošyba rūpinsis „Švenčių studija“. Šiais metais Panevėžys bus dabinamas už 150 tūkst. eurų. Iš jų 64 tūkst. eurų bus skirti Laisvės aikštės ir Kalėdų eglės puošimui.

Kalėdų senelis – kaskadininkas

Už eglės įžiebimo šventę atsakingas Panevėžio bendruomenių rūmų kolektyvas. Kultūros įstaigos direktorė Sandra Myškienė naujienų portalui JP pasakojo, kad Kalėdų eglės įžiebimas yra kone pagrindinė ir pati svarbiausia metų šventė.

„Todėl jai ruošiamės ypatingai. Norime, kad šventė nustebintų ne tik panevėžiečius, bet ir pačius jos organizatorius. Nenorėjome eiti paprasčiausiu keliu ir ieškojome kitokių sprendimų. Jau vien Kalėdų senelio pasirodymas bus ypatingas – jis pas panevėžiečius nusileis iš dangaus. Kaip tai įvyks, pamatysime šventės metu“, – paslaptinga buvo S. Myškienė ir pajuokavo:

„Kalėdų senelis bus kaskadininkas – nusileis iš aukštai.“

Šventė įtiks visiems

Šventės metu bus ir mažų ceremonijų, ir didžiulė scena, kurioje koncertuos Lietuvoje gerai žinoma grupė.

„Tai „X Faktoriaus“ dalyviai – grupė „Original Copy“. Manau, kad šventė įtiks ir jaunam, ir senam. Juolab kad iki eglės įžiebimo, Laisvės aikštėje šurmuliuos Kalėdinė mugė, vyks edukacinės programos ir kūrybinės dirbtuvės. Jose panevėžiečiai, padedant nykštukams, galės pasigaminti eglutei žaisliukus. Pati eglės įžiebimo ceremonija taip pat bus įspūdinga – ją lydės fejerverkai ir pirotechnikos pliūpsniai“, – sakė Bendruomenių rūmų vadovė.

Šventės akcentas – panevėžietės eilėraštis

Už Kalėdinės eglės įžiebimo ceremoniją atsakinga renginių organizatorė-režisierė Zita Bareikienė, naujienų portalui JP pasakojo, kad Kalėdų senelio rezidencija atsidarys gerokai prieš eglės įžiebimo ceremoniją.

„Šventės šaukinys: „Šventė – šviesa – spalvos – džiaugsmas!“ Stengsimės atitikti šaukinį, o panevėžiečiai gali tikėtis staigmenų. Juolab kad dainuos ne tik panevėžiečiams gerai žinomi dainų atlikėjai Vaidas Dzežulskis, Salomėja Vaisiūnaitė, Laima Česlauskaitė, Algirdas Bagdonavičius, bet ir grupė „Original Copy“. Be to, koncertuos ir Panevėžio vaikų dainavimo studija „Viltukai“, popchoras „Nu, gerai“, – vardijo šventės dalyvius renginio režisierė Z. Bareikienė ir sakė, kad šventės ceremoniją nuspalvins panevėžiečių kūryba:

„Į šventinę ceremoniją įtraukti talentingi jaunieji panevėžiečiai. Vienas jų – Pradinės mokyklos moksleivis Simas Mažeika, kuris įgarsino panevėžietės Virginijos Sipavičienės šventei sukurtą eilėraštį“.