„Aplink Palangos automobilių statymo aikšteles važinėjome 5 kartus ratus. Prasukome gal 10 kilometrų automobilių spūstyse. Galiausiai praradome viltį rasti vietos arčiau centro ir automobilį pasistatėme gal už 3 kilometrų nuo Basanavičiaus gatvės. Ir tai mums pasisekė, nes tuo metu iš vienos vietos išvažiavo kiti poilsiautojai ir greitai „įkišome“ savo automobilį“, - šyptelėjo DELFI pakalbinta jauna pora iš Vilniaus – Marius ir Lina.

Kiti poilsiautojai skundėsi, kad vien įvažiuoti į Palangą užtruko apie pusvalandį.

„Automobilių spūstys – milžiniškos. Toks jausmas, kad šį savaitgalį čia sugūžėjo visa Lietuva. Net vasaros įkarštyje Palangoje nesu matęs tiek žmonių“, - kalbėjo iš Mažeikių atvykę poilsiautojai.

Vytauto ir Basanavičiaus gatvėse, taip pat ant Palangos tilto šeštadienį vyksta tikras judesys: stintų meškeriojimo varžybos ant Palangos tilto, netoliese prekybininkai siūlo paragauti įvairiai pagamintos stintos: keptos, rūkintos, marinuotos, vytintos ir pagardintos skirtingais prieskoniais.

Prekybininkai Basanavičiaus gatvėje pasistatė palapines bei prekystalius ir čia siūlo pačių įvairiausių prekių: drabužių, pintinių, medinių žaislų vaikams, rankinių, vilnonių kojinių, rankų darbo muilų ir kt. Vilioja ir skanaus kaimiško maisto kvapai – šventės svečiams siūloma įsigyti rūkytų mėsos gaminių, giros, naminės duonos, įvairiausių skanumynų, prieskonių, arbatų ir, be abejonės, įvairiais būdais ruoštos žuvies.

Festivalio „Palangos stinta 2022“ pramogos tęsis ir sekmadienį – čia vyks ir tautodailininkų mugė, kurioje bus galima rasti net gintarinių, metalinių, molinių, medinių, megztų, meduolinių ir kitokių stintų bei geriausius Lietuvos Tautodailės dirbinius ir kulinarinio paveldo gardumynus.

„Oras lyg užsakytas – šviečia saulutė. Puiki šventė. Atvykome čia iš Kauno ir nė kiek nesigailime. Veiksmo tikrai į valias ir vaikams netrūksta pramogų – elektrinės mašinėlės, žaidimų aparatai, supynės ir kitos pramogos. Kai patenkinti vaikai, tada laimingi ir tėvai“, - šyptelėjo į Palangą savaitgaliui atvykusi kauniečių šeimynėlė Tomas ir Živilė su dviem mažamečiais vaikais.

PALANGOS STINTA 2022 PROGRAMA

Vasario 12 diena (šeštadienis)

Nuo 8:00 iki 12:00 val. Stintų meškeriojimo varžybos ant jūros tilto;
11:00 val. „Didžiosios Stintos“ sutiktuvės Vytauto ir Jūratės gatvių sankryžoje;
12:00 val. „Palangos Stinta 2022“ atidarymas. Tradicinės magaryčios žvejams ir svečiams, naujų „Stintų Ordino“ riterių inauguracija;
12:30 val. Stintų meškeriojimo varžybų dalyvių apdovanojimai;
12:45 val Lietuvos žuvies grilio čempionato atidarymas;
nuo 13:00 iki 18:00 val. Šventinis koncertas „NEI ŽVYNO, NEI UODEGOS“. Koncertuos Palangos kultūros ir jaunimo centro liaudiškų šokių ansamblis „Bočiai“, šokių grupė „Banguolis“, folkloro ansamblis „Mėguva“, Kristupas Kerulis, dainų autorė ir atlikėja Gintė iš Palangos, Žilvinas Žvagulis ir Irena Starošaitė;
14:00 val Jūroje šalia tilto maudysis drąsuoliai žiemos „ruoniai“;
14:30 val. vyks žuvies kepimo ant grilio čempionato dalyvių apdovanojimai;
17:00 val. „Didžiosioji Stinta“ bus lydima iki Jūros tilto, palydos prasidės nuo nuo Nepriklausomybės aikštės.
18.00 val. Paplūdimyje prie tilto bus sudeginta "Didžioji stinta".

Vasario 13 diena (sekmadienis)

Nuo 13:00 iki 16:00 val. Meilės dienos koncertas. Atlikėjai: Romas Dambrauskas ir Deivydas Bastys.

TAUTODAILĖS MUGĖ
VIETA: Vytauto gatvė

Geriausi Lietuvos tautodailininkų, tautinio ir kulinarinio paveldo mugė. Čia rasite gintarinių, metalinių, molinių, medinių, megztų, meduolinių ir kitokių stintų bei geriausius Lietuvos Tautodailės dirbinius ir kulinarinio paveldo gardumynus

REGIONŲ AMATŲ KIEMAS
VIETA: Centrinė aikštė

Programoje Sūduvos prijungimo prie Lietuvos 600 metų ir Karaimų atvykimo į Lietuvą 625 metų sukaktims. Renginio metu bus galima susipažinti Karaimų kulinariniu ir kultūriniu paveldu. Bus interaktyviai demonstruojami Lietuvos regionų amatai. Taip pat vyks edukaciniai užsiėmimai, įvairios varžytuvės bei viktorinos

ŽEMAITIŠKO KASTINIO KIEMAS
VIETA: J. Basanavičiaus gatvė 44

Vieta, kurios negali aplenti Unikalaus žemaitiško kastinio mėgėjai. Čia bu pristatomas jo gaminimas, supažindinama su subtilybėmis.

VAIKŲ KIEMAS
VIETA: Kurhauzo aikštė

Speciali muzikinė, edukacinė, interaktyvi programa vaikams, senoviniai tautiniai žaidimai, linksmi personažai

RUSNĖS KIEMAS
VIETA: J. Basanavičiaus gatvės ir Birutės alėjos sankryža

Svečiuose Rusnės festivalis, kurio dalyviai parodys kokia yra teisinga žuvienė bei supažindins su žvejybos dainomis.

Tomo Sakalausko nuotraukos

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)