Praėjusiais metais „Palangos stinta“ buvo atšaukta dėl pandemijos padiktuotų aplinkybių. Šiemet numatyta šventės data – vasario 11-13 dienomis. Tikimasi, kad šventė įvyks, tačiau ruošiamasi ir blogiausiam scenarijui.

Palangos turizmo informacijos centro direktorė Rasa Kmitienė „Vakarų ekspresui“ sakė, kad kol kas yra paskelbta šventės data, taip pat kviečiami registruotis norintieji dalyvauti šventės mugėje.

„Detalesnė šventės programa kol kas dar laikoma paslaptyje. Šią savaitę vyks susitikimas su Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos ir „Stintų ordino“ atstovais, turėtų tas paslapties šydas prasiskleisti.

Jei nebus ribojami renginiai, tikėkimės, mūsų stintų šventė įvyks. Jei vis dėlto bus įvesti ribojimai, stintų švente džiaugsimės tik prisiminimuose“, – kalbėjo R. Kmitienė.

Kol kas nesulaukta besikreipiančių į centrą dėl pagalbos susirasti kurorte nakvynę šventės metu. R. Kmitienės teigimu, ko gero, dauguma lietuvių jau geba puikiai naudotis rezervacijos sistemomis ir nakvynę susiranda patys.

„Siūlyčiau visiems, kas planuoja vykti į Palangos kurortą būtent stintų šventės laikotarpiu, pradėti planuoti, kur apsistoti, nes artėjant šventei gali kilti ir pasiūlymų kainos, ir gali nebebūti vietos. Jei norite apsilankymo Palangoje planą susidėlioti pagal savo norus, galimybes ir lūkesčius, jau reikėtų tai daryti dabar“, - paragino R. Kmitienė.

Palangos turizmo informacijos centro direktorė džiaugėsi, kad paprastai paragauti stintų ir pabūti žiemiškoje Palangoje atvyksta didžiulis srautas žmonių.

„Tai vienas iš žiemos sezono įvykių, kuris pritraukia didžiulį srautą svečių ne tik į Palangą ir jos apylinkes, bet ir į gretimas savivaldybes. Yra svečių, kurie pasirenka nakvoti Klaipėdoje, tačiau aplanko Lietuvos pajūrį ir aplinkines vietoves – Palangą, Karklę, Kretingą. Taigi, stintų šventė tampa viena iš priežasčių praleisti turiningą savaitgalį Klaipėdos regione, Vakarų Lietuvoje“, – akcentavo pašnekovė.

Ji teigė, kad džiaugiasi klaipėdiečių idėja švęsti Šv. Martyno dieną – rudens šventę. „Mes taip pat ieškome naujų idėjų, kaip nesezoninį laikotarpį paįvairinti renginiais, kurie užaugų iki tokio lygio kaip mūsų „Palangos stinta“, – sakė R. Kmitienė.