– Ugne, kodėl darbostogas išbandyti nusprendei būtent Palangoje?

– Norėjau vykti į Palangą, nes čia – jūra ir šiltas oras. Prie pasirinkimo prisidėjo ir tai, kad darbovietė skyrė viešbutį, turėjau kur nakvoti, taip pat turėjau galimybę pasinaudoti bendradarbiavimo centru (co-working space), kas yra labai patogu.

Iš tiesų, aš jau įpratau dirbti iš namų, tačiau darbo aplinka yra privalumas – juk nėra smagu visą laiką dirbti iš miegamojo arba virtuvės.

Prieš pasirenkant Palangą, mąsčiau ir apie kitus miestus – Druskininkus, Neringą, tačiau man artimesnė pasirodė Palanga. Neringoje kandžiojasi didesnės kainos, be to, ten kelis kartus kilo problemų dėl lėto interneto ryšio, o dirbdama aš negaliu sau leisti, kad interneto ryšys būtų lėtas ar trūkčiotų.

Palanga

Manau, kad darbostogos – tai persikrovimas darbo metu. Jaučiau, kad mano kūnas ir mintys nepailsėjo, bet aš įgavau daugiau vidinės motyvacijos ir energijos vėl aktyviai dirbti.

– Papasakok apie bendradarbystės centrą, kaip sekėsi ten dirbti?

– Vadinamojoje co-working erdvėje dirbau kelias dienas – mano viešbutis buvo tolėliau nuo miesto centro, kuriame ir yra bendradarbystės centras, todėl kitas dienas rinkausi dirbti iš viešbučio kambario.

Centre stovi stalai: vieni jų su monitoriais, kiti – be, yra salelė, kurioje galima išsivirti kavos, arbatos, įsipilti vandens. Taip pat centras turi darbui pritaikytas erdves lauke – padirbėjus viduje, būdavo gera išeiti į gryną orą.

Ten taip pat yra daug skirtingų erdvių. Vienoje didelėje erdvėje žmonės šneka, šurmuliuoja, kitoje erdvėje visiškai tylu, yra ir pokalbių kambariai. Šiame centre sukuriamas biuro jausmas.

Asociatyvi nuotr.

– Kaip atrodė tavo dienos praktikuojant darbostogas?

– Kartais darbostogos nuvargina gerokai labiau nei įprasta darbo rutina – aš jaučiau vidinę pareigą kasdien nueiti prie jūros ir dienų Palangoje nepraleisti veltui. Gerai, kad bendradarbystės centras buvo visai netoli jūros – per pietų pertrauką bandydavau ir pavalgyti, ir nueiti į pajūrį.

Vakarais taip pat nesinorėjo sėdėti kambaryje, todėl susitikdavau su draugais.

Ar nebuvo sunku susikaupti? Manau, kad pandemijos laikotarpiu nuotolinis darbas manyje išugdė vidinę discipliną, todėl man nėra skirtumo, ar aš atsibundu savo namie, ar Palangoje – žinau, kad turiu padaryti darbus, tai sėdu ir darau.

– Kokie yra darbostogų Palangoje privalumai?

– Yra gera prablaškyti galvą. Dirbant iš namų ir būnant toje pačioje aplinkoje galima labai greitai apkerpėti. Tokios sąlygos mane vargina ir jaučiu, kad dirbant iš namų kartą per mėnesį noriu pakeisti aplinką. Todėl Palangoje galva tikrai prasivalė – jaučiau, kad grįžus po darbostogų padaugėjo motyvacijos ir energijos, grįžau su šviežia galva.

Palanga

Taip pat pastebėjau, kad darbostogų metu padidėjo mano fizinis aktyvumas, vaikščiojau tikrai daugiau nei dirbdama iš namų.

– Ar pastebėjai trūkumų?

– Pagrindinis trūkumas yra jausmas, kuris užplūsta matant žmones, kurie į Palangą atvažiavo atostogoms. Būdavo, einu per pietų pertrauką pasivaikščioti ir matau, kaip poilsiautojai dar tik nešasi prie jūros skėčius, skrybėles, o aš žinau, kad turiu tik valandą ir turėsiu tęsti darbus.

Kitas dalykas – darbostogų metu nepavyksta pailsėti nuo minčių, susijusių su darbu.

Žinoma, koją gali pakišti ir lietuviški orai. Galima susiplanuoti darbostogas savaitei, tačiau gali būti šalta, lyti, ir visą laiką teks praleisti viešbučio kambaryje. Kita vertus, netgi tokiu atveju aplinka bus pasikeitusi, kas yra naudinga.

Reikia nepamiršti, kad Palanga yra ir naktinis kurortinis miestas, todėl apsistojus triukšmingoje vietoje gali nukentėti miegas – juk kiti poilsiautojai gali linksmintis iki pat ryto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)