Laisvalaikio praleidimo Palangoje būdus Delfi suskirstė į 4 grupes: vaikščiojimą, sveikatingumą, vandens pramogas ir kultūrą.

Vaikščiojimas

Pažinimo kelias Lietuvos pajūrio regione. Šešios Klaipėdos rajono savivaldybės suvienijo jėgas – poilsiautojams siūlo susiverti savo Pažinimo kelio apyrankę. Nuvykusiems į Klaipėdos r. savivaldybes, aplankiusiems ir nufotografavusiems reikiamas vietas, turizmo informacijos centruose bus įteikti karoliukai, kuriuos suvėrus į bendrą apyrankę išryškės kelionių talismanu galintis tapti žodis – kelias.

Pasimatuok eigulio kepurę. Jei visi keliai Palangoje išvaikščioti, šis, tikriausiai, dar neišbandytas. Ilgus metus miškininku dirbantis palangiškis poilsiautojus supažindins su laukine pajūrio gamta, atsakys į klausimą, ką veikia miškininkai, ir pasiūlys medkirčio meniu.

Birutės parkas. Parkas įkurtas šventojo Birutės miško teritorijoje grafo Felikso Tiškevičiaus rūpesčiu, o simboline parko įkūrimo data laikomi 1897-ieji metai. Tai yra vienas iš gražiausių, turtingiausių, geriausiai tvarkomų parkų Lietuvoje. Parke gausu gėlynų, vandens telkinių, medžių, yra aštuoni įvairios paskirties pastatai, septynios skulptūros.

Palangos pasakų parkas. Savo žavesiu Birutės parkui nenusileidžia ir Palangos pasakų parkas, kuriame pasakas galima ne tik išgirsti, bet ir paliesti. Parke yra gausu skulptūrų, ties kiekviena įrengta informacinė lentelė – vos ją spustelėjus, skulptūra prabyla Ingos Valinskienės balsu.

Palangos pasakų parkas

Sveikatingumas

Palangos sporto centras. Sporto kompleksas, kuriame vyksta oficialios Lietuvos nacionalinės krepšinio lygos rungtynės, tarptautinės sporto varžybos, skirtas ne tik sporto profesionalams. Mėgstantys aktyvų laisvalaikį, čia gali išbandyti daugybę sporto šakų, yra ir dvi treniruoklių salės.

Teniso klubas ir mokykla. Palangoje, Gėlių gatvės pradžioje, yra įsikūręs teniso klubas. Visi, kurie dar nesijaučia galintys varžytis klube, yra laukiami Palangos teniso mokykloje. Gegužės-spalio mėnesiais užsiėmimai vyksta viešbučio „Žilvinas“ teniso aikštyne, o spalio-balandžio – V. Jurgučio pagrindinės mokyklos sporto salėje.

Bėgimo takas „Labrytis“. Aktyvios mankštos mėgėjų laukia šalia Vaikų parko pajūrio pušynu besidriekiantis sveikatingumo takas „Labrytys“. Čia galima bėgioti 6 kilometrų ilgio didelį žiedą sudarančiu miško taku, o per atokvėpio pertraukėles pasimankštinti „Labryčio“ take įrengtose penkiose aktyvaus poilsio zonose su lauko treniruokliais ir sporto įrenginiais.

Bėgimo takas Palangoje

Vandens pramogos

Palangos baseinas. Tai daugiafunkcinė miesto erdvė su baseinu, sveikatingumo centru ir viešąja pirtimi. Vienos valandos plaukiojimas baseine ir apsilankymas sveikatingumo erdvėje darbo dienomis kainuoja 7 eurus, savaitgaliais – 10 eurų. Norintiems turkštis neribotą laiką teks pakloti atitinkamai 13 ir 16 eurų.

Wake parkas. Pirmajame Palangos vandenlenčių parke, įsikūrusiame už 3 kilometrų nuo miesto centro, galima ne tik mėgautis vandens pramogomis: lankytojų čia laukia hamakai virš vandens, atnaujintas sulčių ir kokteilių baras, grill kavinė.

313 Cable parkas. Šioje, laisvalaikiui tinkamoje, vietoje taip pat karaliauja vandenlentės. Tiesa, jeigu parke poilsiautojai lankosi pirmą kartą ir baiminasi, kad neturi reikiamų įgūdžių, jie gali prisijungti prie naujokų grupės, kurioje instruktoriai supažindins su vandenlenčių sportu.

Atostogų parkas. Tai 6 km nuo Baltijos jūros įsikūręs didžiausias vakarų Lietuvos poilsio ir sveikatinimo kompleksas, kuriame laisvalaikis derinamas su sanatoriniu gydymu. Į „Atostogų parką“ atvykę lankytojai gali išbandyti vidaus ir lauko baseinus, įvairias pirtis (viena jų - gintaro), SPA ir grožio procedūras.

Atostogų parkas

Kultūra

Palangos koncertų salė. Daugiau nei 2 tūkst. žiūrovų talpinančioje koncertų salėje lankytojai gali lankytis ištisus metus.

Muzikos klubas „Vandenis“. Klubas, talpinantis 150 žmonių, Palangoje garsėja dėl kokybiškos muzikos ir ramios atmosferos.

Kultūros centras „Ramybė“. Visus metus savaitgalių vakarais, o vasaros mėnesiais kasdien, čia vyksta koncertai, kameriniai spektakliai, literatūros vakarai ir knygų pristatymai, nekomercinio kino seansai.

„Ramybės galerija“. Vieną aktyviausiai veikiančių Lietuvos kurorte galerijų sudaro kamerinės salės parodoms, tarptautinė meno rezidencija, kūrybinės dirbtuvės. Galerijoje eksponuojamos vizualaus bei taikomojo meno parodos, kuriose pristatomi skirtinga stilistika bei įvairiais laikotarpiais kūrę žinomi Lietuvos, šalies išeivijos, kitų valstybių menininkai. Patikusį tapybos, grafikos, juvelyrikos, keramikos kūrinį lankytojas gali įsigyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)