Tiesa, kur kas daugiau žmonių parkuose sutikti buvo galima savaitės pradžioje. Tuomet vietiniai džiaugėsi pavasarišku oru, šeimos jau rengė pirmuosius šių metų piknikus. Kaip pasakojo vietiniai gyventojai, šiose vietose seniau tiek žmonių tikrai nebūdavo. „Aš pats dabar einu į pušyno aikštelę pasportuoti, tai nematęs tiek teisingų žmonių: šeimos, vaikštūnai, dviračiai, piknikai...“ – dar ketvirtadienį stebėjosi Palangoje gyvenantis Aldas.

Tiesa, to paties ketvirtadienio popietę paskelbtas naujas draudimas parkuose ir kitose viešose vietose būriuotis didesnėms nei 5 asmenų grupėms. Taip pat numatyta, kad vaikų žaidimų aikštelėse vienu metu gali žaisti tik vienos šeimos vaikai. Taip stengiamasi suvaldyti grėsmes dėl naujojo koronaviruso plitimo.

Nuo būriavimosi sergsti policija

Vis dėlto, nežinia, ar dėl griežtesnio karantino, ar dėl kiek vėsesnio oro žmonių Palangoje gerokai apmažėjo.

Ant tilto ar J. Basanavičiaus gatvėje dieną buvo galima sutikti vos vieną kitą žmogų, kiek daugiau – dviračių takeliuose, pušyne. Tačiau nuotaikos, tvyrojusios juose prieš porą dienų, nelikę nė kvapo. Nemažai sutiktų žmonių slėpėsi po kaukėmis.

Dviračių take tarp Palangos ir Šventosios buvo galima sutikti ir policiją. Iš automobilio pareigūnai priminė praeiviams saugoti save, plauti rankas ir nesibūriuoti. Policija šeštadienį taip pat patruliavo ir kitose Palangos viešosiose vietose.

Primename, kad viešose erdvėse, miestų parkuose besilankantieji yra įpareigoti laikytis saugaus – 2 metrų – atstumo, vengti tiesioginio fizinio kontakto, laikytis tinkamos asmens higienos.

Daugiau nuotraukų – www.f360.lt

Viešbučiai pustuščiai arba uždaryti

Paskelbus karantiną vietiniai Palangos gyventojai vietinėse feisbuko grupėse reiškė nerimą, jog dabar kurortą užplūs žmonės, nusprendę saviizoliuotis pajūryje. Kai kurie ėmė dalintis ekrano nuotraukomis iš viešbučių rezervavimo sistemos booking.com, kuriose buvo matoma, kad daugelyje viešbučių likę vos po kambarį ar po kelis.

„Kokia čia izoliacija, jei dabar visi suvažiuos čia?“ – klausė gyventojai ir stebėjosi, jog viešbučiai užimti kaip vasarą.

Vis dėlto, susisiekus su Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadove Ingrida Valaitiene, paaiškėjo, kad tinklalapis didelius užimtumus rodo visai ne dėl to, jog kurortą staiga užplūdo norintys karantino laikytis prie jūros. Jos teigimu, viešbučiams, kaip ir daugeliui kitų verslų, šiuo metu itin sunku.

„Viešbučiai ne išimtis. Yra tik vienetais užsakymų. Sulaukiame labai daug anuliacijų, labai didelės sumos anuliacijų. Tų įstaigų, kurios dar dirba, darbuotojai ir panikuoja, ir stresuoja. Restoranai, kavinės, grožio, SPA namai turėjo užverti duris priverstinai, tad ir viešbučių paslaugų krepšelis yra labai susitraukęs“, – pasakojo pašnekovė.

Ji sakė, jog atvykstantiems svečiams dar gali pasiūlyti pusryčius, bet ir jie būna tiekiami į kambarį, kad būtų išvengta kontaktų ir grūsčių.

I. Valaitienė teigė, jog dalis viešbučių šiuo metu jau yra sustabdę veiklą. „Kita dalis dar nesustabdė, bet, mano žiniomis, skaičiuoja, planuoja, galvoja, nuo kada duris užverti, galvoja, ar reikia dar dirbti“, – sakė ji.

Kaip didelę problemą ji įvardijo ir darbo jėgos trūkumą, mat didelė dalis darbuotojų naudojasi nedarbingumu, kad galėtų prižiūrėti vaikus. Būtent dėl to viešbučiai pardavinėja tik tiek kambarių, kiek gali sau leisti.

Atvykusiems svečiams – registracija

Ketvirtadienį Neringa paskelbė, jog nuo šiol bus registruojami visi atvykstantys žmonės tam, kad, plintant koronavirusui, prireikus būtų galima atsekti žmones.

„Siekdama sukontroliuoti bei užkirsti kelią galimam viruso plitimui, Neringos savivaldybė kreipiasi į kurorto apgyvendinimo paslaugų teikėjus, prašydama karantino režimo laikotarpiu privalomai registruoti visus atvykstančius asmenis“, – teigiama savivaldybės pranešime.

Penktadienį apgyvendinimo įstaigų registruoti atvykstančius iš kitų miestų paprašė ir Palangos savivaldybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)