Gausus svečių būrys

„Palangos miestely“ – jau tradicinis, ne tik palangiškių itin laukiamas folkloro festivalis, kurio metu mieste skamba liaudiška muzika bei sklando puiki nuotaika. Į kurortą kasmet suvažiuoja folkloro kolektyvai iš įvairių šalies miestų, taip pat – kolektyvai iš užsienio valstybių, rašoma pranešime spaudai.

Šiemetinis „Palangos miestely“ – ne išimtis. „Kadangi festivalis yra skirtas Pasaulio lietuvių bendruomenės metams, džiaugiamės, kad į mūsų kvietimą atsiliepė užsienio lietuvių šokių kolektyvai – artimiausi kaimynai iš Latvijos, Lenkijos, Rusijos“, ¬– sakė festivalio „Palangos miestely“ sumanytoja ir pagrindinė organizatorė, Palangos kultūros ir jaunimo centro kolektyvų Bočiai“ ir „Banguolis“ vadovė Janina Serapinienė.

Festivalyje „Palangos miestely“ dalyvauja meno mėgėjai iš įvairių Lietuvos miestų: Vilniaus, Panevėžio, Šiaulių, Naujosios Akmenės, Radviliškio, Klaipėdos. Palangai atstovauja Palangos kultūros ir jaunimo centro šokių kolektyvai „Bočiai“ ir „Banguolis“, Palangos trečiojo amžiaus universiteto šokių kolektyvas „Jūrė“ (vadovė Janina Serapinienė) bei Palangos kultūros ir jaunimo centro folkloro ansamblis „Mėguva“ (vadovė Zita Baniulaitytė). Yra svečių ir iš užsienio – prie festivalio dalyvių prisijungia ir lietuvių šokių kolektyvai iš Lenkijos, Punsko miesto, Latvijos, Rygos miesto, Rusijos – Sankt-Peterburgo.

Šurmuliuoja kermošius

Smagiai praleisti savaitgalį Palangoje nuteikia kermošius – Vytauto ir J. Basanavičiaus gatvėse išsirikiavo maždaug 130 dalyvių. Kermošiuje galima įsigyti tautodailininkų bei liaudies meistrų dirbinių, pasimėgauti kulinarinio paveldo atstovų gaminiais.

Vytauto gatvės dalyje ties generolo J. Žemaičio skveru įsikūrė amatininkų alėja – čia prekiaujama profesionalių mūsų šalies amatininkų rankų darbo dirbiniais.

Baltų vienybės dienos ugnies sąšauka

Sekmadienis Palangoje taip pat bus išskirtinis – 19 val. ant Birutės kalno vyks Baltų vienybės dienos ugnies sąšauka. „Tai – nauja tradicija, organizuojama „Mėguvos“ kolektyvo – renginys, skirtas Baltų vienybės dienai. Įžiebsime simbolinę ugnį ant Birutės kalno, kartu su kolektyvais iš Latvijos dainuosime, suksime ratelius. Labai kviečiame prisijungti ir žiūrovus“, – sakė J. Serapinienė.

Nuotraukos – https://www.f360.lt/
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)