Pasak renginio sumanytojos, režisierės Aušros Latonienės, šįmet darbą palengvino su Palanga susijusios sukaktys, tad ir programa bus skirta kurorto istorijai.

„Mūsų tikslas - pasakoti apie buvusią ir esamą Palangą. Kitų temų neliečiame. Visus supažindiname su miesto istorija. Iš esmės į Palangą suteka visas Lietuvos gyvenimas. Kol kas temų nepristigome“, - džiaugėsi A. Latonienė.

Viena svarbiausių sukakčių - 195 metai caro armijos pulkininko grafo Mykolo Tiškevičiaus ir generolo Ksavero Neselovskio susitarimui dėl Palangos nupirkimo. Tam prireikė 177 tūkst. sidabrinių rublių. Beje, šįmet sukanka 110 metų, kai miestas gavo kurorto statusą.

„Tai reiškia ir šiltas vonias, ir sutvarkytus paplūdimius. Bandysime prisiminti, kaip paplūdimiai atrodė prieš 110 metų. Viską atspindės meninės kompozicijos, dedikacija miesto įkūrėjams. Kiek beskaitytum Palangos istoriją, viskas susiveda į grafų Tiškevičių pastangas įkurti kurortą.

Lankytojų susidomėjimas renginiu - didžiulis. Anksčiau parko dienų labai trūko. Praėjusiais metais diena minima nebuvo, ir daugelis jos pasigedo. Supratome, kad minėti šią dieną yra svarbu ir idėją atgaivinome“, - sakė A. Latonienė.

Pasak jos, Palanga yra neįsivaizduojama be orkestro. Ir nors jis paprastai savo sezoną baigia rugpjūčio pabaigoje, renginio organizatoriams pavyko susitarti - muzikinių kūrinių bus galima išgirsti ir minint Birutės parko dieną.

A. Latonienė viliasi, kad šeštadienį Birutės parko lankytojus pasitiks saulėta diena.

„Užpraeitais metais užėjo didelė liūtis. Bet žmonės vis tiek sugebėjo atvykti ir išlaukti programos tęsinio. Tad savaitgalį visiems palinkėčiau gero oro ir geros nuotaikos. O saulė Palangoje visada yra ir ji - išskirtinė. Viena meninė kompozicija bus skirta būtent jai“, - paslaptį atskleidė renginio sumanytoja A. Latonienė.

Šįmet parko lankytojai bus kviečiami apsilankyti grafų Tiškevičių rūmuose, kuriuose įkurtas Gintaro muziejus. Svečiai pirmieji pamatys sukurtą filmą „Eleonora Bucevičienė - Nora Valicka“. Filmas - apie buvusią rašytoją, pirmosios šalies moters fotografės Paulinos Mongirdaitės giminaitę Eleonorą Bucevičienę.

Per pietus lankytojai bus kviečiami pasivaikščioti Birutės parko takais ir pasiklausyti pasakojimo apie parko augmeniją. Ekskursija parke prasidės nuo oranžerijos, prie informacinio stendo apie Birutės parko augmeniją bei gyvūniją.

Programą vainikuos Palangos orkestro pasirodymas.