Sprendimą Palangos miesto savivaldybės Birutės parko paplūdimį 2019 m. vasaros sezonui apdovanoti Mėlynąja vėliava priėmė Mėlynosios vėliavos programos Tarptautinė taryba. Šis kokybės įvertinimas Palangos Birutės parko paplūdimiui suteikiamas jau penkioliktus metus iš eilės, rašoma Palangos miesto savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Birutės paplūdimio ilgis – 500 metrų, jį kasdien kruopščiai prižiūri „Palangos botanikos parko“ darbuotojai.

Pasak „Palangos botanikos parko“ direktoriaus Valdo Pakuso, žinia, kad Birutės parko paplūdimius ir vėl suteikta Mėlynoji vėliava, nebuvo netikėta, tačiau, kaip ir kasmet, šis įvertinimas įpareigoja. „Kurortui yra svarbu turėti Mėlynąja vėliava įvertintą paplūdimį. Žinoma, tokiems paplūdimiams keliami aukšti reikalavimai, vykdomi kontroliniai patikrinimai, kurių metu vertinama, ar paplūdimys ertas Mėlynosios vėliavos. Tačiau jau daug metų Birutės parko paplūdimiui skiriamas šis įvertinimas, tad mūsų darbuotojai puikiai žino, kaip prižiūrėti paplūdimį“, – kalbėjo V. Pakusas.

Mėlynoji vėliava suteikiama tik aukščiausius kokybės reikalavimus atitinkantiems paplūdimiams ir prieplaukoms. Apie Mėlynosios vėliavos programą labai gerai žino tiek turistai, tiek ir turizmo įmonės, o informacija apie Mėlynosios vėliavos paplūdimius skelbiama ir specialiuose kataloguose.

Tarptautinę Mėlynosios vėliavos programą, kuri skirta savivaldybėms, plėtojančioms turizmo paslaugas, koordinuoja nevyriausybinė organizacija – Aplinkosauginio švietimo fondas. Šio fondo nustatyti reikalavimai paplūdimiams ir prieplaukoms skirstomi į keturias grupes: vandens kokybės, aplinkosauginio švietimo ir informavimo, aplinkosauginio valdymo, paslaugų ir saugumo.

Mėlynosios vėliavos programa pradėta įgyvendinti 1985 metais Prancūzijoje, o Lietuvoje – 2000 m. Nuo pat šios programos pradžios kiekvienais metais ji sparčiai populiarėjo, nuolat augo joje dalyvaujančių šalių bei apdovanotųjų paplūdimių ir prieplaukų skaičius. Šiandien Mėlynoji vėliava yra turistų ir kelionių organizatorių itin vertinamas aplinkosauginis ženklas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją