Margučiai užbaigti penktadienį, balandžio 12 dieną. Ši diena pasirinkta todėl, kad per Velykų sekmadienį miestiečiai ir kurorto svečiai jau galėtų pasigrožėti neatsiejama Velykų atributika. Be to, sinoptikų prognozuojamas saulėtas savaitgalis, tikimaisi, pritrauks nemažai žmonių. Tad margučių paroda po atviru dangumi savotiškai palydės pasimėgauti saulės voniomis prie jūros.

Aplinkinių miestelių gyventojai neslepia, kad vos tik pasirodo saulė, sėda ant dviračių ar į automobilius ir su šeima traukia prie jūros.

„Kol dar poilsiautojai prie jūros netraukia būriais, mums tai pats geriausias laikas ilsėtis“, – atvirauja dviračiu į Palangą atmynęs Giedrius.

Iš Kauno atvykusi jauna pora patikino, kad kelionės per daug neplanavo, tiesiog sugalvojo, kad jei jau šviečia saulė, reikia nulėkti prie jūros. Ir nors maudynėms dar tikrai ne laikas, mergina patikino, kad atsigauna akys pasprukus nuo didmiesčio šurmulio.

„Kažkaip sugalvojom, kad ai, važiuojam. Žada šiltus orus, gera apeit Palangą, o pasimaudysim dar baseine, kol šalta jūroj“, – nusijuokė mergina.

O štai prekybininkai irgi sako vis sekantys prognozes – vos tik leidžia orai, jau galima prognozuoti ir geresnę prekybą. Žuvimi prekiaujanti moteris neslepia, kad kiekvieną savaitgalį darbuojasi net žiemą, tačiau žmonės plačiau atveria pinigines, jei geras oras.

„Kai tik pasirodė šiluma, padaugėjo ir pirkėjų. Nors su praėjusių metų pavasariu dar nėra ko lyginti, jau laukiam čia visi, kada bus daugiau saulės. Jau turėjome šiltesnį vieną savaitgalį, tada iškart pasijuto. Be to, visi laukiam, kada vaikams bus atostogos, tada žymiai daugiau atvyksta poilsiautojų, toks jau tas sezoninis darbas“, – nusišypso moteris.

Savaitgaliams pramogas jau siūlo ir dviračių bei elektrinių paspirtukų nuomotojai, kurie kol kas pramogų kainų keisti neketina.

„Kaip ir praėjusiais metais, paspirtukų nuoma valandai kainuos 15 eurų, pusvalandis – 10 eurų. Kelti kainų neketiname nei mes, nei, kiek žinau, dviračių nuomotojai. Palangoje šią vasarą bent jau šios pramogos nebrangs“, – DELFI sakė elektrinius paspirtukus nuomojantis vyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)