Į renginį susirinkusius pasveikino Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos - Atkuriamojo Seimo - pirmininkas profesorius Vytautas Landsbergis, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis ir Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

„Prieš penkiolika metų Lietuva tapo galingiausio gynybos aljanso nare. Pamenu, kai Vašingtone Baltųjų rūmų pievelėje vyko naujųjų NATO narių priėmimo ceremonija, susirinkę tautiečiai verkė iš laimės – kad pagaliau esame tikrai laisvi ir saugūs. Įstojimas į NATO garantuoja mūsų visų saugumą ir ateitį, tad turime, ką švęsti. Turime su kuo sveikinti vieni kitus ir mūsų sąjungininkus“, - pabrėžė ministras L. Linkevičius savo sveikinimo kalboje.

Šventės proga iškilmingai iškeltos Lietuvos, Europos Sąjungos ir NATO vėliavos, koncertavo Karinių jūrų pajėgų ir Palangos orkestrai. Pasveikinimo skrydį atliko Lietuvos karinių oro pajėgų sraigtasparnis „Dauphin“ AS365N3+ iš Nemirsetoje įsikūrusio Pirmojo paieškos ir gelbėjimo posto. Su į šventę susirinkusiais svečiais bendravo Lietuvos kariuomenės atstovai. Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ Dragūnų bataliono kariai vaišino arbata. Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės kariai pristatė naudojamą ginkluotę, pasakojo apie tarnybos savanorių pajėgose ypatumus ir galimybes.

Šventėje dalyvavo NATO pajėgų integravimo vieneto (NATO Force Integration Unit) ir NATO priešakinių pajėgų (Enhanced Forward Presence) daugiašalio bataliono kovinės grupės kariai su šarvuota technika.

Renginį organizavo Užsienio reikalų ministerija kartu su Krašto apsaugos ministerija, Lietuvos kariuomene ir Palangos miesto savivaldybe.

Lietuva kartu su Estija, Latvija, Bulgarija, Rumunija, Slovakija ir Slovėnija buvo priimtos į Šiaurės Atlanto Sutarties Organizaciją 2004-ųjų metų kovo 29 dieną, kuomet Vašingtone buvo deponuoti sutarties ratifikavimo raštai. Tą pačią dieną prie NATO būstinės Briuselyje buvo iškelta Lietuvos vėliava, o Šiaulių aviacijos bazėje nusileido Belgijos naikintuvai „F-16“, kurie pradėjo budėti NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse.

Nuotraukos – https://www.f360.lt/.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)