Vis dėlto ne paslaptis, jog žiemos metu daug kavinių Palangoje yra uždaromos iki kito sezono. Pasidomėjome, kurios vasarą aplankytos išskirtinį maistą siūlančios įstaigos dirba ir šiuo metu bei kaip joms sekasi.

Restoranas „4“

Birutės alėjoje įsikūręs restoranas gyvuoja jau trečius metus ir lankytojus kviečia jau trečią žiemą. Prieš tai dirbusi Vytauto gatvėje, o pernai persikėlusi arčiau jūros, komanda gali įvertinti augančius svečių skaičius.

„Dirbame ištisus metus, tad susiduriame su tikrąja sezoniška Palanga. Nors žiema pajūryje tikrai jaučiama, svečiais džiaugiamės ne tik vasaros metu. Vis daugiau mūsų svečių dalinasi susižavėjimu, kuomet nebėra šurmulio ir visame mietelyje vyrauja ramybė. Palanga tikrai žavinga ne tik vasarą, džiugu, jog tai pastebi vis daugiau lankytojų. Galiu teigti, jog susidomėjimas ne sezono metu tikrai didėja, manau, tai susiję ir su tuo, jog kasmet turime vis daugiau kolegų, siūlančių įvairius renginius ir gastronominius atradimus Palangoje, jaučiame, jog Palanga auga kultūrinėmis veiklomis ir džiaugiamės galėdami prisidėti“, – DELFI pasakoja restorano vadovė Vesta Žemaitė.

Dar vasarą kalbinta pašnekovė buvo pasakojusi, jog pagrindinė restorano „4“ mintis – prisidėti prie maisto kultūros plėtros Palangoje. „Vartotojai pasidarė labai išprusę, jie daug keliauja ir yra išrankūs kokybei. Jiems svarbu, ką valgo, ką geria, kokioje aplinkoje ir koks dėmesys yra rodomas apsilankymo metu“, – tuomet sakė V. Žemaitė.

Restorano virtuvės šefas – Gabrielius Zajac yra dirbęs populiariuose sostinės restoranuose „Stebuklai“ ir „Sweet Root“. Su juo priešakyje restorano komanda dalyvavo Geriausio Lietuvos virėjo konkurse, kuriame G. Zajac užėmė antrą vietą, taip pat geriausio vyno ir deserto derinimo konkurse, kuriame jo sukurtas desertas „Baltijos gintaras“ laimėjo Lietuviškiausio deserto apdovanojimą.

Restorano meniu čia keičiamas atsižvelgiant į sezoną: pavasario/vasaros ir rudens/žiemos. Vis dėlto daugiausiai komplimentų sulaukiančių patiekalų – Tuno tartaro, Jautienos išpjovos, Lazdyno riešutų cremeux, Benedikto kiaušinių iš savaitgaliais siūlomo vėlyvųjų pusryčių meniu – paskanauti galima visais metų laikais. Taip pat populiaru Tacos con carne (takos su jautienos žandu) ir Žuvienė, kuri svečių apibūdinama ne kaip sriuba, o kaip karštasis patiekalas, tad ji meniu perkelta į karštųjų patiekalų kategoriją.

Adresas: Birutės al. 26, Palanga.

Darbo laikas: pirmadienį-ketvirtadienį 18:00-22:00, penktadienį 18:00-02:00, šeštadienį 11:00-02:00, sekmadienį 11:00-17:00.

„A-petit restoranėlis“

Vytauto gatvėje, šalia muzikinio fontano, šeimos atidarytas restoranėlis „A-petit“ šią žieną mini savo veiklos penkmetį. Kaip DELFI yra pasakojusi viena iš restorano vadovių, anksčiau iš Vilniaus, Kauno atvykusių draugų Palangoje nebūdavo kur nuvesti skaniai pavalgyti. O jei tokių vietų ir atsirasdavo, tai kainos būdavo sunkiai įkandamos. Šeimininkai siekė, kad ir čia atostogaujantys žmonės turėtų tokią vietą, kaip didmiesčių gyventojai.

Restorano vadovė Milda pasakojo, kad žiemą savaitgaliai būna darbingesni, nes atvyksta nemažai žmonių, o štai darbo dienų vakarai būna tuštesni. Vis dėlto restorane siūlomi įvairesni dienos pietūs dažnai privilioja vietinius gyventojus.

„A-petit“ restoranėlyje yra daug užkandžių, pirmieji ir antrieji patiekalai, atskira dalis karštųjų patiekalų su mėsa ir platus karštųjų patiekalų su žuvimi pasirinkimas, midijos – kita šio restorano vizitinė kortelė. Taip pat atskiras burgerių pasirinkimas. Žiemos metu į meniu įtraukiami ir sunkesni patiekalai, pvz., itališki bulvių virtinukai, tačiau iš esmės valgiaraštis keičiasi nežymiai. Pagrindiniai patiekalai: burgeriai, pečiuje kepta dorada, lašišos filė su „Bulgur“ kruopomis, sezoninės midijos arba midijos aštriame šofrano padaže, pieninio ėriuko didkepsnis patiekiamas su grūsta kmynine bulvių koše ir smidrais ir kt.

Adresas: Vytauto g.112, Palanga

Darbo laikas: pirmadienį-trečiadienį 09:00-22:00, ketvirtadienį-šeštadienį 09:00-00:00, sekmadienį 09:00-22:00.

Restoranas „Oldman“

Restoranas duris svečiams atvėrė tik praėjusių metų gegužės pabaigoje, tad šį restoraną drąsiai galima vadinti pačia naujausia Palangos vieta. Įsikūręs Jūratės gatvės pabaigoje, visai šalia Baltijos jūros, prie kurios, perėję Rąžės upelio tiltuką, galėsite nueiti, kol lauksite pagrindinių patiekalų.

Kaip pasakojo restorano savininkas Valdas, žiemą jiems sekasi kiek sunkiau. „Tai pirmi metai, kai dirbame žiemą, metėme sau iššūkį dirbti visus metus. Norisi savo darbu ir kulinarija skatinti kulinarinį turizmą ir ne vasaros metu. Be to, gaila būtų atleisti darrbuotojus, jiems tai yra darbo vieta“, - pasakojo pašnekovas.

Vis dėlto, ir žiemos metu „Oldman“ šeštadieniais, o kartais - ir penktadieniais, rengiami koncertai, įvairių atlikėjų pasirodymai. Tai pritraukia lankytojus, ieškančius vietos ne tik skaniai pavalgyti, bet ir smagiai praleisti laiką.

Šios vietos valgiaraštis gana nedidelis, kuriamas atsižvelgiant į sezoniškumą, pritaikytas įvairiam skoniui. Didelis dėmesys skiriamas grilio patiekalams, taip pat patys šefai kepa duoną, iš kurios gamina girą. Terasoje esančiame darželyje auginamos prieskoninės žolelės, kuriomis vėliau skaninami patiekalai. Daugiausia stengiamasi naudoti produktus iš vietinių rajonų ūkių. Šiuo metu ten vis dar siūlomas žiemos meniu, tačiau, anot savininko, jis keisis jau kovo mėnesį.

Adresas: Jūratės g. 2A, Palanga.

Darbo laikas: pirmadienį-trečiadienį nedirba, ketvirtadienį-penktadienį 17:00-24:00, šeštadienį 11:00-02:00, sekmadienį 11:00-20:00.

Gastrobaras „Šilelis“

Ši vieta Palangoje tikrai turėtų patikti jaunimui, tačiau, kaip įsitikinome užsukę, gastrobarą yra pamėgusios ir jaunos šeimos. Keli kalbinti palangiškiai DELFI pasakojo, kad aplankyti šią vietą visada siūlo patarimų, kur skaniai pavalgyti, prašantiems draugams iš kitų miestų.

Gastrobaras vienu metu talpina apie 20-35 svečius. Jaukus bariukas siūlo nemažą maisto ir gėrimų pasirinkimą. Vieta įsikūrusi kiek toliau nuo ramybe nepasižyminčios J. Basanavičiaus gatvės, tad puikiai tiks norintiems ramesnio poilsio. Interjero sprendimai tikrai įdomūs, juos, matyt, diktuoja šios pavadinimas – visa baro siena dekoruota „Šilelio“ televizoriais.

Žiemos metu šiame gastrobare didelių pokyčių neišvysite – meniu keičiamas visai nežymiai. Valgiaraštyje galima rasti salotų, naminių picų, sumuštinių ir pagrindinių patiekalų. Populiariausia pica, anot vienos iš čia dirbančių padavėjų, „Cezarija“ su vištiena arba su krevetėmis. Taip pat čia svečių labai mėgstamas yra sumuštinis su kiaulienos šonkauliukų mėsa. Pagrindiniam patiekalui galėsite išsirinkti glazūruotą vištieną su medumi ir garstyčiomis, kiaulienos sprandinės kepsnį, kiaulienos šonkauliukus su krienų ir vasabio padažu, gruzdintą žuvį arba vieštieną su traškučiais.

Adresas: Gintaro g. 43, Palanga.

Darbo laikas: pirmadienį-ketvirtadienį 11:00-00:00, penktadienį 11:00-02:00, šeštadienį 12:00-02:00, sekmadienį 12:00-00:00.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)