Populiariausioje viešbučių rezervavimo sistemoje booking.com nesunku rasti pigiausią nakvynę Palangoje – dviems žmonėms ji kainuoja nuo 22 eurų. Apgyvendinimą už tokią kainą savaitgalį, sausio 19–20 dienomis, vakar siūlė trys vietos.

Iš viso radome 24 įstaigas, kurios už nakvynę prašė iki 30 eurų. Atstumas nuo šių vietų iki centro skiriasi nuo 400 metrų iki 6 kilometrų. Daugumoje suteikiama galimybė naudotis virtuve ir joje esančiais šaldytuvais, virduliais ar mikrobangų krosnelėmis. Dažniausiai už kainą iki 30 eurų siūloma nakvynė apartamentuose, nors buvo ir keletas svečių namų pasiūlymų.

Tiesa, nors kaina ir viliojanti, tikėtis prabangios nakvynės nereikėtų. Anot tame pačiame tinklalapyje randamų lankytojų komentarų, kambariai nebūtinai būna itin tvarkingi ar suremontuoti, o vieno atsiliepimo autorius tvirtino, kad gretimame kambaryje, už sienos, gyveno ir pats namo šeimininkas.

Ir vis dėlto tikrai ne visos nakvynę už žemą kainą siūlančios vietos pasižymi netvarka – tereikia atidžiau paskaityti apgyvendinimo įstaigoje jau buvusiųjų komentarus, taip pat atkreipti dėmesį į prie skelbimo prisegamas nuotraukas. Taip galima rasti puikių variantų norint ir paviešėti Palangoje, ir sutaupyti.

Brangiausia nakvynė – 502 eurai

Tiems, kurie iš nakvynės tikisi šiek tiek daugiau, pasiūlymų išties gausu. Vakar booking.com svetainėje buvo pateikta apie 60 skirtingų variantų, kurių kaina buvo kiek didesnė – 40–55 eurai už naktį dviem žmonėms.

Dažniausiai šios apgyvendinimo įstaigos įsikūrusios iki 1 km nuo centro, tad pasirinkus nakvynę tokioje vietoje daug vaikščioti nereikės. Dauguma siūlomų variantų – apartamentai su virtuvėle, virduliais, televizoriais ir bevieliu internetu, o šių įstaigų lankytojų įvertinimai dažniau teigiami: giria ir tvarkingą aplinką, ir vietą mieste.

Už 40–55 eurus galima rasti ne tik apartamentų, bet ir viešbučių pasiūlymų. Kai kurie iš jų į šią kainą įtraukia ir pusryčius. Toks variantas tinka tiems, kas nori sutaupyti laiko ir nenori atostogų metu gaminti maisto.

Žinoma, Palangoje nakvynę visada ras ir tie, kurie apgyvendinimo įstaigoms netaupo. Brangiausias pasiūlymas siekia net 452 eurus už nakvynę dviems žmonėms nedideliame numeryje. Tuo metu prabangus numeris kainuotų 502 eurus, o apartamentai, kuriuose apsistoti gali iki šešių žmonių, – 2006 eurus už naktį. Žinoma, į šią kainą įskaičiuoti pusryčiai, bet, ko gero, didžiausias privalumas – mažiau nei 100 metrų iki paplūdimio ir prabangi aplinka.

Apie 50 proc. pigiau nei vasarą

Tai, kad žiemą atvykti į Palangą apsimoka, patvirtino Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Ingrida Valaitienė, kuri teigė, kad žiemos sezonu kurorte nakvynės kainos yra apie 50 procentų žemesnės nei šiltuoju metų laiku.

„Jei dabar 3 ar 4 žvaigždučių viešbučiai kainuoja 50 eurų (o kai kur nesiekia ir tiek), tai vasarą nakvynė tame pačiame viešbutyje kainuos 100 eurų už 1 naktį dviem žmonėms, su pusryčiais“, – tvirtina pašnekovė bei priduria, kad darbo dienomis apsistoti gali būti ir dar pigiau, mat nakvynės kainos suskirstytos į darbo dienų ir savaitgalio kategorijas.

Tiesa, vasario mėnesį kainos šiek tiek šoktelės į viršų, mat laukia ne tik Valentino diena, bet ir tradicinė Stintų šventė, kuri šiemet vyks savaite anksčiau – vasario 8–10 dienomis. Anot I. Valaitienės, natūralu, kad nakvynės kainos tuo metu bus didesnės: „Stintų savaitgalio metu verslas formuoja pasiūlymus: numato vakarienes, į meniu įtraukia stintų patiekalus, kai kurie restoranai ar kavinukės turi gyvą muziką, tad šiek tiek kaina gali skirtis.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)