Nuo kultūrinių renginių iki trankių vakarėlių

Nors Palangoje daugybė renginių buvo siūloma visą gruodžio mėnesį, paskutinėmis jo dienomis pajaučiamas tikrasis atvykstančiųjų antplūdis. Ir visai nenuostabu – šventinių renginių pasiūla išties plati. Palangos turizmo informacijos centro tinklalapyje šiandienai, Naujųjų metų išvakarėms, siūlomi 12 renginių, koncertų, tarp kurių – Gintaro muziejuje vyksiantis Mildos Baronaitės (sopranas), Rasos Dzimidaitės (sopranas) bei Mildos Umbrusevičiūtės (fortepijonas) koncertas „Sugalvok norą“, ar Kurhauze rengiamas pasaulinio lygio lietuvių operos solisto Kristiano Benedikto (Vaido Vyšniausko) pasirodymas „Per laiko tekėjimą“.

Tuo metu populiariosios muzikos gerbėjai turės galimybę Naujų metų naktį paklausyti lietuvių „Biplan“, „Rondo“, taip pat vyks švedų „ARRIVAL from Sweden“ koncertas, kuriame skambės garsiosios grupės ABBA hitai.

Peržiūrėjus naujametinių renginių pasiūlymus feisbuke akivaizdu, kad šiandien Palangoje ras ką veikti ir tie, kurie ateinančius metus nori sutikti triukšmingai – dauguma naktinių klubų siūlo vakaro programas su didžėjais ir šokiais iki ryto. Kai kur rengiami net ir teminiai vakarėliai: pvz., Palangos klubas „Šachmatinė“, kaip skelbiama jų feisbuko paskyroje, leis šėlti lyg tikrame Las Vegase.

Specialių vakarienių pasiūla taip pat labai didelė, jų kaina prasideda maždaug nuo 49 eurų ir kyla net iki 100 eurų penkių žvaigždučių viešbučiuose. „Žinoma, kaina priklauso nuo programos: ar tai tik foninė muzika, ar pasamdytas atlikėjas ar grupė. Dar nuo programos trukmės – ar iki 12, iki 2 val., ar iki 4 val. Taip pat ir nuo to, kas įeina į vakarienės meniu – gėrimai, desertai, kiek patiekalų…“ – vardija Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Ingrida Valaitienė ir priduria, kad kai kurie viešbučiai siūlo net užimtumo programas su animatoriais vaikams.

Vakarienes ir viešbučius rezervavo iš anksto

Atvykstantieji švęsti Naujųjų tiek viešbučius, tiek restoranus skubėjo rezervuoti iš anksto. I. Valaitienė teigė, kad skambinančiųjų padaugėja jau nuo Kalėdų, o gruodžio 28 dieną daugumoje viešbučių jau buvo rezervuota apie 90-95 proc. kambarių. Anot pašnekovės, žmonės atvyksta iš įvairių vietų, o iš užsieniečių Palangoje švęsti labiausiai pamėgę latviai.

Žmonės taip pat skubėjo rezervuoti ir staliukus restoranuose šventinei vakarienei. I. Valaitienė sako, kad dažniausiai užsakomi staliukai tuose pačiuose viešbučiuose esančiuose restoranuose ar kavinėse, mat „patogu rezervuojant nakvynę pasiteirauti apie visą paketą“.
Vis dėlto ir tie, kas tik dabar pagalvojo, kad sutikti Naujuosius norėtų Palangoje, dar gali suspėti rasti tiek viešbutį, tiek vietos restorane. Apgyvendinimo įstaigų rezervavimo puslapyje Booking.com dar galima rasti pasiūlymų, nors dauguma viešbučių ir svečių namų jau parduoda paskutinius ar priešpaskutinius numerius. Nakvynės kaina prasideda nuo 36 eurų. Paskambinus į keletą J. Basanavičiaus gatvėje ar aplink esančių kavinių bei restoranų taip pat buvo patikinta, kad nors dauguma vietų rezervuota, laisvų staliukų dar yra.

Žada įspūdingą fejerverką

Naujųjų metų sutikimas Palangoje visada garsėjo savo fejerverkais. Kiekvienais metais jie leidžiami nuo tilto, į jūrą, tad vaizdas neretam palieka įspūdį.

Vis dėlto šiemet šventinis fejerverkas gali nustelbti net visus praėjusius kartus. Pasitinkant 2019 metus Palangoje bus naudojami Lietuvoje dar nematyti itališki fejerverkai „Ghost“. Palangos miesto savivaldybės išplatintame pranešime spaudai rašoma, kad tai bus pirotechnikos reginys, kokio didžiausiame šalies kurorte dar nėra buvę.

Norisi sugrįžti

DELFI kalbintas kaunietis Tomas pasakojo, kad pernai Naujuosius metus Palangoje sutiko visai netikėtai, tačiau tai taip patiko, kad ir šiemet vyks tenai.

„Pernai Naujuosius metus pirmą kartą sutikau ne gimtajame mieste šėldamas su draugais, o ramiai ir romantiškai su savo drauge. Viskas įvyko ekspromtu, nusprendėme, kad norime dviese, ramiai sutikti naujus metu. Nusprendėme pabėgti, kur nors toli. Palanga puikiai tiko. Čia atsidūrėme apie 21 val. Turėjome dar tris valandas iki Naujųjų metų. Nuostabu! Pamatėme, kaip gražiai pasipuošusi Palanga per žiemos šventes. Pasivaikščiojome po meilės alėją. Gaila, tik oras pasitaikė ne pats mieliausias, o tikras lietuviškas – lijo lietus“, – pasakoja Tomas.

Vis dėlto smagiausiu įvykiu pašnekovas įvardijo pačią šventę prie Palangos tilto. „Nuo tilto, į abi puses, daugybė žmonių kolonizavo pakrantę, linksmai šėlo, šoko ir dainavo pagal skambančią muziką. Su nekantrumu laukė, kada paliks užnugary senus metus ir pasitiks naujus. Lietuvos šimtmečio proga, Palangos tiltas buvo papuoštas trispalvės spalvomis ir labai gražiai atsispindėjo banguotoj jūroje. O sulaukus vidurnakčio, prasidėjo pats nuostabiausias fejerverkų šou, kokį esu matęs. Fejerverkai ir jūra – tobulas derinys, kurio žodžiais nenupasakosi, kurį reikia pamatyti gyvai“, – neslėpė įspūdžių vaikinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)