Šešioliktus metus organizuojama Stintų šventė jau tapo reprezentacine Palangos kurorto švente šaltuoju metų laiku, kasmet priviliojančia vis daugiau smalsuolių bei gurmanų ne tik iš Lietuvos bet ir užsienio. Tad kitais metais ryžtasi atskirti Stintų šventę nuo Valentino dienos ir Vasario 16-osios renginių bei išplėsti renginių pasiūlą.

Pasak Palangos miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjo Roberto Trautmano, nerengti keleto skirtingų renginių vieną savaitgalį prašė ir kurorto verslininkai. „Jų pastebėjimu, pastaraisiais metais įsivyrauja tendencija atskirti skirtingo pobūdžio šventes, kad tiek palangiškiai, tiek ir kurorto svečiai galėtų tinkamai paminėti ir valstybinę šventę – Vasario 16-ąją, ir agurkais kvepiančią Stintų šventę. Be to juk ir patys verslininkai nori patriotiškai švęsti Vasario 16-ąją, ne tik dirbti“, – sakė Kultūros skyriaus vedėjas.

Šventės „Palangos stinta 2019“ programa dar rengiama. Jos detalės, anot R. Trautmano, bus atskleistos po Naujųjų metų.

„Kaip ir kasmet, šventėje bus galima paragauti įvairiais būdais paruoštų stintų, dalyvauti įvairiose varžybose, stebėti Stintų grilio čempionatą. Bus tradicinės magaryčios žvejams ir svečiams, skambės žvejiškos melodijos ir bus daug malonių staigmenų“, - sakė R. Trautmanas.

Palangos turizmo informacijos centro direktorė Rasa Kmitienė pažymėjo, jog susidomėjimas Palangoje vykstančia Stintų švente auga taip pat sparčiai, kaip ir pati šventė.

„Neturime tikslių statistinių duomenų, nes atvykstančiuosius nėra paprasta suskaičiuoti, tačiau gyvai matome, jog kasmet į Stintų šventę plūsteli vis daugiau žmonių, ir vis anksčiau ja pradeda domėtis užsienio kelionių agentūros“, - sakė direktorė.

Anot R. Kmitienės, į Stintų šventę laukiama atvykstant turistų grupių iš Lietuvos, Latvijos, Kaliningrado srities, Lenkijos.

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Ingrida Valaitienė teigė, kad kurortas gyvena nuo šventės iki šventės. „Šiuo metu visos Palangos verslininkų jėgos sutelktos kuo geriau priimti svečius, atvykusius į kurortą kalėdiniu periodu ir sutikti Naujuosius metus. Tik nuaidėjus Naujųjų sutikimo salvėms, pasipils viešbučių ir restoranų siūlymai atvažiuoti į šventę „Palangos stinta 2019". Beje, gudriausi vietas viešbučiuose vasario 8-10 d. jau rezervavo“, - pažymėjo I. Valaitienė.