Toks scenarijus būtų įprastas bet kuriam palangiškių rudeniui, tačiau šiemet jį kėsinasi perrašyti daugiafunkcė Palangos koncertų salė, rašoma pranešime spaudai. Čia renginius organizuojančių įmonių atstovai vienu balsu tvirtina – Palanga keičiasi ir formuoja naujus kurorto lankytojų įpročius, siūlydama jiems kultūrinės veiklos ne tik sezono metu, o moderniausią įrangą turinti koncertų salė leidžia išpildyti sudėtingiausius atlikėjų reikalavimus.

Moderni įranga – skirtingiems žanrams

Daugiafunkcė koncertų salė Palangoje pastatyta 2015 metais. Nuo šių metų pradžios salės valdymą pagal koncesijos sutartį su miesto savivaldybe perėmus įmonių grupės „Infrastruktūra LT“ bendrovei UAB „Palangos koncertų salė“, išaugo tiek renginių skaičius, tiek aprėpiami žanrai.

Palangos koncertų salėje įrengta profesionali bei galinga skaitmenizuota elektroakustinė sistema, adaptuojanti salės akustinį skambesį pagal scenoje atliekamo muzikinio žanro poreikius, automatinė orkestrinės duobės pakėlimo ir nuleidimo sistema bei kiti modernūs sprendimai išplečia čia pasirodymus rengiančių atlikėjų galimybes ir pasiūlą žiūrovams.

„Mano vertinimu, čia yra geriausiai koncertams tinkama salė visoje Lietuvoje“, – tikina įmonės „Bravo events“ vadovas Vaidas Zdancevičius.

„Palangos koncertų salė – šiuolaikiška, funkcionali erdvė, kurioje publikai galima pristatyti tiek pasaulinio garso atlikėjus, modernius muzikinio teatro pastatymus, tiek mažesnius renginius, skirtus išskirtinio meninio skonio žiūrovams. Mus motyvuoja periodiškai pristatyti žiūrovams teatro repertuarą būtent Palangos koncertų salėje tai, kad ji suteikia puikias meno pateikimo auditorijai sąlygas“, – sako Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė Laima Vilimienė.

Palangos koncertų salė

Sezoniškumo įtakos mažinimas – nauda visam miestui

Kaip teigia įmonių grupės „Infrastruktūra LT“ vadovas Paulius Baltrėnas, Palangos koncertų salės galimybės suteikia miestui veiksmingų įrankių mažinti sezoniškumo įtaką.

„Ši salė yra vienintelė tokia Lietuvoje, kurioje gali vykti aukščiausio lygio tiek klasikinės, tiek populiariosios ar roko muzikos koncertai, tiek dramos spektakliai – ji pritaikyta įvairiems, skirtingo žanro renginiams ir gali būti pilnaverčiu traukos objektu bet kuriuo sezonu“, – tvirtina P. Baltrėnas.

Šiuos žodžius patvirtina ir renginių organizatoriai, teigiantys, kad Palangoje formuojasi pasiūla, kuri anksčiau buvo prieinama tik didmiesčiuose: auga muzikinių žanrų įvairovė, kurorte besilankantiems siūlomi ne vien koncertai, bet ir seminarai, mokymai, spektakliai, šokio spektakliai, kino seansai.

„Neabejotinai, Palangos koncertų salė keičia kurorto lankytojų įpročius ir skatina aktyvesnį posezoninį gyvenimą, pasiūlydama renginių ir šaltais vakarais, ir ne sezono metu. Sakyčiau, kad dabar šiuo požiūriu Palanga nebesiskiria nuo didmiesčių, ką matome ir žvelgdami į mūsų siūlomo repertuaro populiarumą“, – pastebi visoje Lietuvoje spektaklius rodančio profesionalaus komedijos teatro „Domino“ vadovė Diana Bukantaitė-Kutkevičienė.

Jos teigimu, keičiamas stereotipas, kad Palanga ir renginiai tarpusavyje suderinami tik vasaros sezono metu. Dabar kurorto lankytojai gali turėti turtingą kultūrinį laisvalaikį ir rudens ar žiemos savaitgaliais, o tokį poreikį patvirtina sėkmingi bilietų pardavimai.

„Iki šiol mus smarkiai ribojo erdvės – į Palangą negalėdavome atvežti pačių naujausių, geriausių „Domino“ teatro komedijų dėl dekoracijų dydžio, garso ir šviesų kokybės. Palangos koncertų salės administracijos siūlymai atitiko mūsų reikalavimus, taip ir užsimezgė bendradarbiavimas, kuriuo džiaugiamės ir jau dabar matome, kad pavyksta pritraukti nemažai žiūrovų ir pasibaigus vasarai“, – sako D. Bukantaitė-Kutkevičienė.

Palangos koncertų salė

Metų pabaigoje – spalvinga renginių pasiūla

V. Zdancevičius skaičiuoja, kad jo vadovaujamos bendrovės organizuojamų renginių skaičius Palangoje išaugo dvigubai.

„Manau, kad tai lėmė ir smarkiai pagerėjusi Palangos koncertų salės vadyba. Renginių daugėja ne tik sezono metu, o tai – neabejotinai geros vadybos rezultatas. Su profesionalia ir į tikslą orientuota vadyba mums taip pat daug paprasčiau dirbti“, – pažymi renginių organizatorius.

Šiuos žodžius iliustruoja ir metų pabaigos repertuaras, suteiksiantis galimybę palangiškiams ir miesto svečiams rinktis iš spalvingos renginių pasiūlos. Palangos koncertų salėje vyks pasisekimo Lietuvoje ir Europoje sulaukęs miuziklas „Paryžiaus katedra“, baleto trupės „Maskvos miesto baletas“ vienas gražiausių spektaklių „Miegančioji gražuolė“, muzikinio projekto „Lietuvos balsas“ finalas, geriausių visų laikų miuziklų ir populiariausių jų kūrinių vakaras bei garsiausios „ABBA tribute“ grupės pasaulyje koncertas.

„Infrastruktūra LT“ valdomuose objektuose visoje Lietuvoje per metus suorganizuojama daugiau nei 150 renginių, kuriuose apsilanko daugiau nei 1 mln. 200 tūkst. lankytojų

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)