Tūkstantmečio mokyklų programoje dalyvauja trys rajono gimnazijos – Gargždų „Vaivorykštės“, Priekulės Ievos Simonaitytės ir Veiviržėnų Jurgio Šaulio.

„Ko gero, didžiausia programos nauda yra ta, kad tuo, kas bus sukurta, galės naudotis ne tik mūsų gimnazijos, bet ir kitos mokyklos – planuojamos bendros veiklos, projektai, bendradarbiavimas. Visi rajono mokiniai turės galimybę naudotis naujomis erdvėmis, laboratorijomis, taip pat ir tobulintis galės visų mokyklų pedagogai. Skirtas finansavimas yra nemenka paskata, tačiau ambicijų turime ir daugiau, todėl kasmet ir patys investuojame tiek į mokyklų ir jų erdvių ar įrangos atnaujinimą, naujų ugdymo įstaigų statybą, tiek ir į mokytojų kvalifikacijos kėlimą ar perkvalifikavimą. Tikiuosi, kad Tūkstantmečio mokyklų programa bus vykdoma sėkmingai, kompetencijos kultūrinio, STEAM bei įtraukiojo ugdymo srityje tik stiprės ir Klaipėdos rajone ugdysime tikrus ateities lyderius“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Planuojama, kad iš Tūkstantmečio mokyklų programai skirtų lėšų bus finansuojama Priekulės I. Simonaitytės gimnazijos priestato statyba, kur bus įrengtos 4 klasės ir aktų salė. Šioje gimnazijoje taip pat bus įrengta lauko eksperimentų erdvė, intensyvus-interaktyvus sensorinis kabinetas, sukurta aplinka pagalbos specialistams – psichologams, socialiniams pedagogams, taip pat atnaujinta biblioteka, įsigytos priemonės, reikalingos draminio ugdymo laboratorijai. Bus įrengtos gamtamokslinės-tiksliųjų mokslų, IT bei priešmokyklinio-pradinio ugdymo laboratorijos.

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijoje ruošiamasi įkurti informacinį centrą, kūrybinio mąstymo, „FotoLabas“ erdves, taip pat bus sutvarkyta robotikos ir mokslo laboratorija.

Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijoje planuojama suremontuoti muzikos studiją, technologijų kabinetą, įsigyti instrumentus, reikalingą įrangą, taip pat sutvarkyti fizikos-chemijos laboratoriją, įsigyti priemones, įrengti intensyvų-interaktyvų sensorinį kabinetą. Bus investuojama ne tik į infrastruktūrą, bet ir į ugdymą, pedagogų kvalifikaciją. Bus atliekami mokinių pasiekimų tyrimai, vertinimai, pedagogų ir vadovų kompetencijų, lyderystės ugdymas ir kitos minkštosios veiklos: socialiniai, emociniai tyrimai, konferencijos, įvairios ugdymo veiklos, festivaliai, kūrybinės dirbtuvės mokiniams, išnaudojant naujai įrengtas erdves.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją