Gana nuošalioje vietoje esanti trūkstama jungtis tarp Jūrininkų prospekto ir Sąjūdžio parko nebuvo pati didžiausia Klaipėdos bėda.

Tačiau pietinės miesto dalies gyventojams ir dviratininkams ji nepatogumų kėlė. Ypač lietinguoju metų laiku - pavasarį bei rudenį.

Pasibaigus Sąjūdžio parko pėsčiųjų ir dviračių takui, šalia šunų vedžiojimo aikštelės, iki Jūrininkų prospekto vedė neilgas grunto keliukas, labiau panašus į paprastą žmonių pievelėje išmintą taką.

„Pavasarį ir rudenį, esant blogam orui ir lyjant, šis kelias tikrai nebuvo patogus“, - neabejojo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas.

Darbai čia prasidėjo prieš maždaug mėnesį. Planuojama, kad jie ilgai užtrukti neturėtų ir bus baigti jau vasaros pradžioje.

„Bus nutiesta nauja atskira pėsčiųjų ir atskira dviračių tako nedidelė atkarpėlė. Baigus darbus, pakilti nuo Sąjūdžio parko ar nusileisti nuo Jūrininkų prospekto bus galima patogiai bei tvarkingai. Atsiras civilizuota jungtis“, - „Vakarų ekspresui“ sakė V. Švedas.

Takus skirs pusės metro skiriamoji juosta.

Klaipėdos miesto savivaldybės užsakymu projektą parengė bendrovė „Transporto infrastruktūros projektai“.

Dalis pėsčiųjų tako suprojektuota lygiagrečiai su Jūrininkų prospektu, apimant esamą nuovažą į perspektyvinę Liubeko gatvę. Nuo šios atkarpos pėsčiųjų ir dviračių takas suprojektuotas sujungiant jį su Sąjūdžio parke esamu pėsčiųjų ir dviračių taku.

Klaipėdos savivaldybė yra pasirašiusi sutartis dėl keturių pėsčiųjų ir dviračių takų tiesimo bei tvarkymo. Jų vertė siekia beveik milijoną eurų.