Perpildytų konteinerių nuotraukomis socialiniuose tinkluose ėmė dalintis neapsikentę klaipėdiečiai. Žmonės užfiksavo, kaip šiukšles tampo ir miestą dergia paukščiai, konteineriuose kuisiasi ir atliekas išmėto benamiai.

Gyventojai ėmė svarstyti, ar atliekų surinkėjai tinkamai atlieka savo pareigas, mat konteinerių niekas neištuština jau ne vieną savaitę.

Reaguodamas į nusiskundimus, Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) socialiniame tinkle kreipėsi į gyventojus ir viešai išdėstė savo poziciją: „Gavome iš klaipėdiečių pastabą, kad gražų sekmadienį, vaikščiojant po gražų Klaipėdos senamiestį, daug kam teko matyti negražų vaizdą Žvejų g. 10. Atsiprašome ir prašome: jeigu kas pažįsta nuotraukoje įamžintos mašinos savininką, įspėkite, kad ateityje neužstatytų privažiavimo prie konteinerių. Tvarka jau padaryta, konteineriai šioje vietoje ištuštinti. Bet visiems būtų maloniau, jei kelias šiukšliavežiams VISADA būtų laisvas ir jie tvarką galėtų padaryti laiku.“

Klaipėdos miesto savivaldybės Aplinkosaugos skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė patikino, kad problema išties opi, kadangi tokia situacija kartojasi jau nebe pirmą kartą. Miesto valdžios atstovai prašo žmonių elgtis atsakingiau ir nepažeidinėti tvarkos taisyklių.