Kuršių nerija – UNESCO Pasaulio paveldo sąraše, tačiau jai nuolatinį pavojų kelia gamtos stichijos ir žmogaus veikla. Pasaulinę tvarkymosi dieną gražiausiu Lietuvos kampeliu tituluojamoje Neringoje bus surengta akcija „Darom prie jūros“.

„Akcija „Darom“ 14 metų buvo siejama su šiukšlių rinkimu pavasarį, bet jau galime stebėti, kaip visuomenės įpročiai keičiasi. Panašu, kad organizacijai taip pat atėjo laikas atsinaujinti ir „išlipti" iš šiukšlių rinkimo rėmų. Sulaukėme daug susidomėjimo, tad bendradarbiavimas su „Sveika, Neringa“ leido išplėsti tvarkomą teritoriją greičiau, nei tikėjomės. Pagaliau galime kalbėti apie daugiau aplinkosauginių veiksmų, prie kurių galime prisijungti“, – pasakojo „Mes Darom“ vadovė Toma Buivydaitė.

Siekiant išsaugoti Neringos kraštovaizdį, savanoriai prisijungs prie kopų gelbėjimo darbų, aplinkos tvarkymo, invazinių augalų naikinimo. Pasak organizatorių, savanoriams bus suteikta išskirtinė galimybė susipažinti su įprastai lankytojams neprieinamomis teritorijomis.

„Tikimės, kad festivalio dalyviai ir svečiai prisijungs prie unikalaus gamtos paminklo išsaugojimo ir mielai dalyvaus talkoje. Vidurdienį pradėsime darbus – tvirtinsime kopas, pinsime apsaugines tvoreles. Savanoriai turės išskirtinę galimybę patekti į riboto lankymo Naglių rezervatą – ten padės naikinti invazinius augalus. Tai svarbu ne tik Neringai, bet ir visai Lietuvai. Juk visi norime sugrįžti čia dar ir dar kartą” – sakė festivalio „Sveika, Neringa!” organizatorius, prodiuseris Edmundas Jakilaitis.

Vienintelis sporto festivalis Lietuvoje „Sveika, Neringa!” kaip ir kasmet kvies visus, mėgstančius aktyvų laisvalaikį. Rugsėjo 18-ąją renginio dalyviai galės išmėginti savo jėgas regbio, dziudo, krepšinio turnyruose, orientacinėse varžybose bei pasiklausyti nemokamo Vido Bareikio koncerto.

Daugiau informacijos apie festivalio programą ir organizuojamą talką Neringoje rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją