Anksčiau šį uostą žinojo tik vienas kitas

Klaipėdos rajone, šalia Kuršių marių, yra toks kaimelis Dreverna. Anksčiau jis buvo svarbus prekybos ir žvejybos centras, o apie kaimelyje gausiai gyvenusius žvejus šiandien liudija prie įvažiavimo į Dreverną stovintis medinis žvejys.

Šiame Drevernos kaimelyje 2009 metais buvo įkurtas mažųjų laivų uostas – įrengta prieplauka, 75 švartavimosi vietos, elingas. Uostelis septynerius metus buvo lankomas daugiausiai vietinių ir aplinkinių miestelių gyventojų, į šią vietą atvykę poilsiautojai galėjo rasti vos kelis laivus ir kelis suoliukus. Tokia situacija susiklostė dėl to, kad kasmet būdavo skelbiamas konkursas uosto koncesininkui rasti, bet vis nesėkmingai. Situacija ėmė sparčiai keistis 2016-aisiais, kai Drevernos uostas perėjo į UAB „Hortivita“ rankas.

Nuo lemtingųjų 2016-ųjų iki dabar Drevernos uostas užaugo: šalia minėtų kelių suolelių atsirado kempingas, pastatytas apžvalgos bokštas, poilsiautojams siūlomos vandens ir oro pramogos, iš Drevernos uosto galima persikelti į Juodkrantę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją